Gå til sidens hovedinnhold

Nå deler kommunen ut restdoser: – Da vil du kunne bli fullvaksinert tidligere

– Har du satt deg opp på vår tilkallingsliste for restdoser? spør Asker kommune sine innbyggere i et innlegg på Facebook.

Ifølge Asker kommune har nå alle Asker-innbyggere over 18 som har registrert seg i vaksinekø, fått tilbud om vaksine. Nå har de åpnet for at innbyggerne kan få restdoser, og bli ferdig med vaksineringen raskere.

– For å kunne bruke opp alle vaksinedoser, har vi åpnet for at du kan stå på tilkallingsliste for en såkalt restdose. Da vil du kunne bli fullvaksinert tidligere enn normalt i din aldersgruppe, opplyser kommunen i et innlegg på sin facebookside.

Dette er restdoser

Enkelte vaksinedoser klargjøres uten at de blir benyttet innen slutten av vaksinasjonsdagen. Det er disse vaksinedosene som kalles restdoser.

– Disse dosene må brukes innen svært kort tid, opplyser kommunen.

Les også

Første stikk til ungdommen: – Jeg ble litt wozy, men det gikk over

Fått dose 1

Hvis du er en av dem som fikk første dose for en måneds tid siden, er du også en av dem som kan benytte deg av restdosetilbudet.

– Du kan sette deg opp på listen om du er vaksinert med dose 1 for minst fire uker siden, forklarer kommunen.

Har du satt deg opp på denne tilkallingslisten allerede, i forbindelse med at du fikk første dose, behøver du imidlertid ikke registrere deg på nytt.

Les også

Kan ta nærmere tre uker å få svar på spørsmål om korona

Kort varsel

Videre henviser kommunen til nettsiden Helseboka. Vil du ha tilbud om en restdose, må du logge deg inn der og registrere deg.

Dersom du takker ja til en plass i køen for restdoser, er du imidlertid nødt til å kunne stille opp på en vaksinasjonsklinikk på kort varsel. Asker kommunes to vaksinasjonsklinikker finnes i Lensmannslia 4 i Asker sentrum og på Tofte.

Kommentarer til denne saken