Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner kystledhyttene: To hytter er spesielt populære i vårt område

Ønsker du å sitte med tærne i tangen mens du nyter solnedgangen eller inntar morgenkaffen? Det er fortsatt mulig å leie en kystledhytte i Asker i sommer, men du bør ikke vente for lenge med å bestille.

For abonnenter

Denne helgen åpner kystledhyttene i Asker og omegn, og interessen for å leie en kystledhytte i sommer er større enn noen gang.

Fungerende fagleder for kystled i Oslofjorden Friluftsråd, Cathrine Restad-Hvalby, forteller om rekordmange bookinger ved sesongstart i år.

Hyttene i Asker har per 1. mai til sammen 577 bookingdøgn. Til sammenlikning hadde hyttene totalt 510 bookingdøgn i løpet av hele fjoråret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Drammensfjorden

Av de lokale hyttene har særlig de to ved Drammensfjorden opplevd en kraftig økning i antallet bookinger i år.

– Noe av årsaken til dette kan nok forklares ved at Hernestangen og Bakkeskjær holdt stengt helt til midten av juni i fjor, mener Restad-Hvalby.

Hytta ved Hernestangen er en av de nyeste hyttene i Oslofjorden Friluftsråd. Her kan du kjøre fram til døra, og samtidig dingle med bena i fjorden mens du inntar morgenkaffen eller nyter solnedgangen fra trappen ved siden av verandaen.

Les også: Gleder du deg til badesesongen? I år er sanden ekstra myk på 11 strender

Få avbestillinger

Selv om hyttene er åpne for utleie, må man også denne sesongen overholde de gjeldene koronarestriksjonene.

– Enkelte har måttet avbestille oppholdene sine på grunn av koronarestriksjonene. Dette gjelder særlig større hytter, som Butikken og Ommen, ettersom større grupper ikke har anledning til å dra på tur sammen. Ellers er det få avbestillinger på hyttene i Asker, noe som i hovedsak skyldes at de fleste hyttene er små og stort sett er blitt booket av enkeltfamilier. Vi opplever at folk er ansvarlige og tar situasjonen på alvor, presiserer Restad-Hvalby.

Fortsatt ledig

Selv om bookingene nå går raskt unna, er det fortsatt mulig å finne ledige hytter. Restad-Hvalby henviser til bookingkalenderen på Oslofjordens Friluftsråd sine sider, for både booking og detaljert informasjon.

Kystledhyttene er et tilbud fra Oslofjorden Friluftsråd til befolkingen, der man kan leie enkle og rimelige overnattingsmuligheter langs kysten. Hyttene er et godt utgangspunkt for miljøvennlig friluftsliv og kystkulturaktiviteter for alle som ønsker å oppleve et par dager ved kysten.

Opphold med hund

Ønsker du å ha med hunden din, husk å velge en hytte som tillater hundehold. Dette finner du mer om på bookingsidene.

– Vi har et filter på bookingsidene som hjelper deg å finne fram til hyttene som tillater at du har med din firbente venn. Fra før er Hernestangen en av hyttene hvor dette er lov. Nytt av året at vi også har åpnet for kjæledyr på Ranvikholmen, opplyser Restad-Hvalby.

Antallet totale gjestedøgn i 2021 for Asker og omegn er 2929, mot 2480 gjestedøgn i 2020. Tallet for i fjor skyldes blant annet at noen av hyttene åpnet senere som følge av pandemien i 2020.

Kommentarer til denne saken