Lions tegnekonkurranse er for barn mellom 11 og 13 år, og arrangeres hver høst.

Røyken Myrahvarf har ansvaret for konkurransen lokalt, og inviterer alle på sjuende trinn i gamle Røyken til å delta.

Elever fra Midtbygda, Hyggen, Nærsnes, Sydskogen, Torvbråten, Spikkestad og Slemmestad har deltatt i årets konkurranse, og alle bidragene til tegnekonkurransen er vurdert av Myrahvarfs tre hovedansvarlige Laila Jørgensen, Elisabeth Sørmo og Helga Indstøy sammen med to profesjonelle kunstnere, Randi Bjerkås Lyngra fra Hyggen og Vivian Zahl Olsen i Båtstø.

Fokus på fred

Hvert år har et nytt tema, men alle har fokus på fred, og fredsarbeid. Temaet elevene fikk til årets konkurransen var «Lead With Compassion» (å lede med medfølelse).

– Vi er så heldig å ha to dyktige kunstnere som hjelper oss å bedømme tegningene hvert eneste år, sier Ann Mari Kjærsund i Lions Røyken Myrahvarf.

En tegning fra hver skole blir plukket ut som skolevinner og få ren pengepremie. Blant skolevinnerne kåres det en hovedvinner som får en ekstra pengepremie, og går videre til en distriktsfinale. Om tegningen deretter vinner, går den videre til en Norgesfinale, og mulighet for å bli med helt til topps. Norgesvinneren får uansett en tur til FNs hovedkvarter.

Vinneren

Til stedet på den lokale premieutdelingen var både ordfører, elever og foresatte. I tillegg bidro elev og lærer ved Asker kulturskolen med gitarspill.

– Malin Synnøve Bøhlerengen på Midtbygda skole er kåret til lokal hovedvinner, og skal representere Røyken i distriktsfinalen, sier Kjærsund

Ordfører Lene Conradi overrakte både hovedpremie og premie til skolevinnerne ved Midtbygda, Hyggen, Nærsnes, Sydskogen, Torvbråten, Spikkestad og Slemmestad.