(Drammens Tidende)

DRAMMEN: En sen kveld i fjor høst fikk politiet melding om en bil som kjørte fort og vinglet i Drammen. Politiet forsøkte å stanse bilen, men i stedet for å stanse rygget den inn i bilen bak ifølge en tiltale som statsadvokaten har tatt ut.

Deretter fortsatte sjåføren mot rødt lys med fare for å møte andre biler. Kort tid etter kjørte bilen av veien i en sving, og gikk rundt slik at bilen ble liggende på taket.

I bilen satt kvinnens lille barn.

– Betydelig fare

Mor og barn ble fraktet til sykehus. Ifølge politiet var de uskadde, men ifølge tiltalen medførte kjøringen betydelig fare både for passasjeren og andre trafikanter.

Påtalemyndigheten har tiltalt kvinnen for uaktsom kjøring og kjøring i rus. En blodprøve tatt av kvinnen en time etter ulykken viste promille på 1,76 ifølge tiltalen. Kjøring med promille over 1,2 regnes som høy promille og straffes i utgangspunktet med ubetinget fengsel, bot på 1,5 ganger månedslønn og tap av førerkort.

Kvinnen er i tillegg tiltalt for ikke å stoppe for politiet og å hindre politiet i å gjøre jobben sin. Ifølge tiltalen kjørte hun mot en av politimennene i stedet for å stoppe da han ga tegn til at hun skulle stoppe. Ifølge tiltalen måtte den ene politibetjenten flytte seg for å unngå å bli påkjørt.

Kvinnens forsvarer, advokat Tove Nissen-Sollie, sier at hun ikke vet om kvinnen erkjenner skyld, og derfor ikke kan kommentere saken.

Kvinnen må møte i Drammen tingrett i midten av juni. Det var VG som først omtalte saken.