Gå til sidens hovedinnhold

Mistet kontroll på hengeren – fikk beslaglagt førerkortet

Da bilen fikk sleng på hengeren, endte det med et sammenstøt i autovernet. Politiet beslagla mannens førerkort etter uhellet som førte til at Kleivenetunnelen var stengt i nærmere halvannen time.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Vegtrafikksentralen sør opplyste søndag formiddag at det hadde inntruffet et trafikkuhell i Kleivenetunnelen.

Meldingen kom klokken 12.03, og ifølge opplysningen var det trøbbel med en henger som var årsaken til uhellet.

– En bil har mistet kontrollen på henger, opplyste så politiet som kunne melde at Kleivenetunnelen var stengt.

Sjåføren er en mann i 30-årene, og han hadde ikke gyldig førerkort for den aktuelle hengeren. Politiet opplyser at vedkommende anmeldes for dette, samt brudd på vegtrafikklovens §3. Politiet tok også førerkortet.

– Vi beslagla førerkortet. Han hadde ikke gyldig førerkort for denne type henger, sier Øystein Eikedalen, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Han beskriver hendelsen som at sjåføren fikk problem med «draget» på hengeren. Oppe på hengeren fraktet han en annen bil.

– Plutselig var hengeren på siden av bilen, og da ble det vanskelig å styre. Det er relativt begrenset hva du kan kjøre med på vanlig førerkort klasse B. For denne type henger var ikke det nok, sier Eikedalen.

Paragraf tre sier at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom då det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

Politiet kunne melde at det ble en del kø på stedet etter uhellet. Det ble skiltet omkjøring, men klokken 13.30, snaue halvannen time etter uhellet, kunne Kleivenetunnelen gjenåpnes.

.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken