(Drammens Tidende)

ASKER: – Det er påvist et større utbrudd av omikron i Oslo, og det er nå mistanke om ni tilfeller også i Asker kommune, sier kommuneoverlege Meera Grepp i Asker. Dette melder Røyken og Hurums Avis.

Regjeringen innfører derfor strengere tiltak i Asker, Oslo, Bærum og nærliggende kommuner for å bremse spredningen av omikron-varianten. Det har også blitt innført strengere nasjonale anbefalinger.

FHIs bekreftede tilfeller er to i Øygarden kommune, 13 bekreftede tilknyttet julebordet i Oslo og fire reisende til Gardermoen fra Sør-Afrika.

– Det viktigste nå er at de som er smittet og deres nærkontakter følger reglene om isolasjon og karantene, sier Line Vold, avdelingsdirektør i FHI.

Ordføreren støtter regionale tiltak

– Vi trenger tiltak som ikke slutter ved en kommunegrense, og det er avgjørende at vi, våre nabokommuner og Oslo har samme koronatiltak. Vi er helt avhengig av godt samarbeid og koordinering. Jeg er derfor glad for at regjeringen nå innfører strengere regionale tiltak, sier ordfører Lene Conradi og legger til:

- Vi følger situasjonen tett, og selv om situasjonen er krevende, har vi foreløpig oversikt. Men helsetjenestene er nå under press. Derfor må vi alle ta et felles ansvar for å sikre at kapasiteten på sykehus og helsetjenester ikke blir overbelastet, slik at vi skåner de sårbare pasientene.

FHI mottar fortløpende en rekke prøver som er positive for SARS-CoV-2, og undersøker fortløpende for omikron.

FHI tar nå sikte på å rapportere bekreftede tilfeller med omikron daglig fra mandag 6. desember.

De regionale tiltakene finner du her: Krav om bruk av munnbind og hjemmekontor