- Kjære huringer! Her er ordførerens julehilsen

Ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, ønsker sine sambygdinger god jul.

Ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, ønsker sine sambygdinger god jul. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

JULEHILSEN FRA ORDFØREREN:Det nærmer seg juleferie, og snart kan mange av oss finne hvilepulsen og la julefreden senke seg.

Jeg ønsker å benytte anledningen til å ta et raskt tilbakeblikk på året som snart går inn i historiebøkene, og samtidig ønske dere alle en gledelig jul.

I Hurum kommune har det vært et travelt og innholdsrikt år. Kommunereformen har krevd mye tid og ressurser dette året, og selv om sammenslåingsprosessen er godt i gang og mye allerede er gjort, er det fortsatt en del som gjenstår før vi kan bli én ny storkommune. Det er fint at vi også kan bruke 2019 til å forberede fusjonen.

Nylig vedtok politikerne i Hurum kommunens aller siste budsjett. Det er på mange måter litt vemodig, men samtidig er det et godt budsjett. Kommunestyret legger opp til flere store investeringer som er viktige og riktige for videre utvikling av tjenestene til innbyggerne våre. Vi skal blant annet bygge et nytt omsorgsbygg på Filtvet som vil være et av Norges mest miljøvennlige helsehus. Det gjør oss stolte, og vi gleder oss til åpningen i 2021. Vi skal også bygge en ny brannstasjon på Tofte, og utrede muligheten for å rehabilitere Sætre skole. Her er det dessverre flere forhold som gjør at det tar lengre tid enn vi hadde regnet med.

En annen stor milepæl dette året var åpningen av nye Sætre sentrum. Målet med dette prosjektet er og har alltid vært å gjøre Sætre og Hurum til et enda mer attraktivt sted for både fastboende og gjester, og det tror jeg vi har klart. Jeg gleder meg veldig til å følge utviklingsprosessen videre, og til å se flere bygg reise seg i sentrum de neste årene. Det var også fint å kunne åpne Tofte flerbrukshall tidligere i høst – et flott anlegg som allerede er mye i bruk.  

I Hurum kommune har vi mange mennesker som står på hver dag for at vi skal klare å levere gode tjenester til innbyggerne våre. Jeg vil rette en stor takk til alle ansatte i Hurum kommune for deres strålende innsats gjennom året. Tusen takk for den omsorg og profesjonalitet dere viser i deres arbeid. En spesiell takk går til dere som jobber i julen for å holde hjulene i samfunnet i gang.

Jeg vil også takke alle våre frivillige. I Hurum legger mange av kommunens innbyggere ned betydelig tid og ressurser i frivillig arbeid. Det er stor bredde i engasjementet, noe som er uvurderlig for kommunen, og som gir mange mennesker mange gode stunder. Tusen takk for at dere bryr dere, og for at dere synes det betaler seg å bruke fritiden på å hjelpe andre. Ikke i kroner og øre, men i innsikt, opplevelser, kunnskap og nye bekjentskap. Dere bidrar til å skape det lokalmiljøet vi ønsker oss. Jeg retter en stor takk til alle dere som stiller opp gjennom året og gjør en innsats for fellesskapet.

La meg avslutte med en oppfordring. Julen er for de fleste av oss en høytid vi gleder oss til, men det finnes flere som av ulike grunner ikke føler på samme måte. La oss ta oss tid til å ta vare på hverandre, la oss vise at vi bryr oss, la oss verne om de verdiene som samler oss, og gjøre vårt ytterste for å gjøre hverandre gode. Vi kan alle bidra til en bedre og varmere verden.

Med beste hilsen og ønske om en fredfylt jul.

Artikkeltags