Er klar til å ta over

I NY ROLLE: Bjarne Kortgaard Ingebretsen (t.v.) får mer treneransvar i MIF. Her er han sammen med spiller Mads Hansen under tirsdagens formiddagsøkt. FOTO: LISA SELIN

I NY ROLLE: Bjarne Kortgaard Ingebretsen (t.v.) får mer treneransvar i MIF. Her er han sammen med spiller Mads Hansen under tirsdagens formiddagsøkt. FOTO: LISA SELIN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når Hans Erik Ødegaard flytter til Madrid så overtar Bjarne Kortgaard Ingebretsen hans rolle som assistenttrener i MIF.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Kenneth Karlsen, sportssjef i MIF Fotball, bekrefter at Bjarne Kortgaard Ingebretsen er pekt ut som erstatteren til Hans Erik Ødegaard. Kortgaard Ingebretsen blir da assistenttrener og toppspillerutvikler.

– Ja, hvis Hans Erik forlater MIF så rykker Bjarne opp og får et utvidet ansvar, sier Karlsen, som påpeker at det ikke noe er noe offisielt avklart med Ødegaards situasjon ennå.

Men kilder Drammens Tidende har vært i kontakt med slår fast at Martin Ødegaard (16) har sagt ja til den spanske giganten Real Madrid, og at pappa Hans Erik Ødegaard flytter til Spania sammen med sin sønn med en gang. Dermed mister Mjøndalen sin assistenttrener, en rolle Ødegaard har hatt i Nedre Eiker-klubben siden 2009.

LES OGSÅ: Godset enig med Real - Martin drar til Madrid

Gleder seg

Bjarne Kortgaard Ingebretsen er forberedt på å overta etter Ødegaard. Det var han for første gang brifet om sent i fjor, at kunne bli tilfelle.

– Jeg gleder meg veldig til den jobben, dersom jeg skal overta. Jeg har trenerambisjoner, og dette er en genial utviklingsarena, uttaler 27-åringen.

Kortgaard Ingebretsen måtte dessverre gi seg som spiller i MIF grunnet skadesituasjonen i fjor sommer. Etter hvert ble det klart at mjøndølingen skulle bli hovedtrener for rekruttlaget i 3. divisjon fra 1. januar 2014, og ha ansvaret for nysatsingen med formiddagsøkter med A-lagspillerne. Dette begynte Bjarne med på nyåret, og her har han fokus på detaljer når det gjelder enkeltspillere.

– Alle spillerne er innom denne formiddagsøkten minst én gang per uke, opplyser Kortgaard Ingebretsen. Jobbingen med enkeltspillere kommer Bjarne til å holde på med også under ettermiddagstreningene med A-laget. Derfor defineres også rollen hans som toppspillerutvikler i tillegg.

LES OGSÅ: @martinio98 byr på seg selv

Tøft å legge opp

Kortgaard Ingebretsen skal da samarbeide enda tettere med hovedtrener Vegard Hansen, og den andre assistenttreneren Trond Eliassen. Det er ikke avklart hvem som overtar som trener for rekruttlaget.

Bjarne legger ikke skjul på at det var meget tøft å måtte legge fotballkarrieren på hyllen i såpass ung alder, men at han har fått det på avstand. Det er trenerkarrieren som gjelder nå. Per nå har han skaffet seg B-lisens som trener.

LES OGSÅ: Foreldre betalte 50.000 for kunstgress

Artikkeltags