Gå til sidens hovedinnhold

Mann omkom etter drukningsulykke i Hyggen

En eldre mann omkom etter en drukningsulykke ved Hyggen Badeplass lørdag kveld. Mannen ble fløyet til Ullevål sykehus, men livet sto ikke til å redde.

(Drammens Tidende)

ASKER: Nødetatene meldte om hendelsen i 19.15-tiden.

Mannen ble fløyet til Ullevål sykehus klokken 19.50 etter å ha ligget under vann i 50 minutter. I 22-tiden opplyste operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt at mannen er bekreftet omkommet.

Det var en mann i 70-årene fra Asker kommune som døde i ulykken.

– Han ble fløyet til Ullevål, men livet hans sto ikke til å redde. Han hadde ligget for lenge i vannet, sier Solberg til Drammens Tidende.

Mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

Les også

Ole var ute og luftet bikkja. Plutselig så han en båt komme drivende inn i bukta

Én reddet seg til land

Ifølge Solberg var det to eldre menn involvert i ulykken. De skal ha havnet i sjøen i forbindelse med fortøyning av en båt. Den andre mannen klarte å ta seg til land på egen hånd.

– Han er kjørt til legevakta for undersøkelser. Etter forholdene står det bra til med ham, sier politiets innsatsleder Tore Barstad.

Saken fortsetter under bildet

Store ressurser

Mannen som ble hentet opp av vannet ble funnet rundt 40 meter unna land. Ifølge Barstad bisto flere lokale personer med å vise hvilket område nødetatene skulle søke i.

Det ble gitt hjerte og-lungeredning etter at mannen ble hentet opp av vannet, og dette arbeidet fortsatte i luftambulansen, opplyser innsatslederen.

Tre helikopter, dykkere, redningsskøyta, en politibåt, samt politi-, brann- og helsepersonell bisto i redningsaksjonen.

– Store ressurser er satt i sving, sier Barstad.