Kommuneoverlegen ble 25. juli varslet av ansvarlig for drikkevannsprøver i Asker kommune om at det er funn av e-coli i en av vannprøvene på den delen av nettet som forsyner Vollen-området, skriver Asker kommune i en pressemelding.

Det er torsdag kveld satt ut to vannposter i Vollen hvor det er mulig å hente rent drikkevann, på Vollen Marina og ved Cafe Oscar.

– Vi anbefaler å ta med egne kanner eller flasker, opplyser kommunikasjonsrådgiver Vibeke Lindeberg Sand i Asker kommune.

Nye prøver av drikkevannet er tatt fredag, og resultatet ventes i løpet av lørdag 27. juli. Kokevarselet gjelder fremdeles for Vollen-området, uansett om du har fått varsel på sms eller ikke.

Beskjeden

Mengden av e-coli bakterier i prøven er beskjeden, men kommunen velger likevel å gå ut med kokevarsel for drikkevannet i det aktuelle området.

– Dette er i samråd med Folkehelseinstituttet, og vi følger føre-var prinsippet, sier Helgebostad.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til funnet.

– Det arbeides med å kartlegge og avdekke mulig årsak eller om det skulle dreie seg om en analysefeil ved prøven. Det er tatt nye kontrollprøver i dag. Kokevarselet vil gjelde inntil vannet friskmeldes, sier kommuneoverlegen.

Varsles på SMS

Det er ikke funnet uregelmessigheter i vannverkets vannbehandlingssystem, og prøvene som er tatt fra andre deler av ledningsnettet er fine.

Berørte abonnenter skal ha fått varsel på SMS.