Den pittoreske kalenderen til Lions Club Borgen kommer nå ut for åttende gang, med bilder av ulike steder i Asker fra minst 70 år tilbake. Men kalenderen for 2021 blir litt annerledes enn de syv foregående.

- Denne gangen har vi bilder fra hele den nye kommunen, inkludert Røyken og Hurum. Dette er noe vi vil fortsette med, opplyser Lions Club Borgen til RHA.

Går til hjertesaker

Lions Club Borgen samarbeider med de andre Lions-klubbene om kalenderen, til sammen ti klubber. Klubbmedlemmene går fra dør til dør for å selge kalenderne, men de er også å få kjøpt i diverse bokhandler.

- Alle inntektene fra kalendersalget går til Lions mange prosjekter. For Lions Club Borgen inkluderer dette støtte til skolekorpset på Borgen, oppkjøring av skiløyper på Drengsrudjordene og MITT VALG - et holdningsskapende program ved skolene og fotballklubben i Asker, informerer den Borgen-baserte klubben.

Blant hjertesakene til de øvrige Lions-klubbene er å støtte barnevern og psykiatrien i gamle Røyken kommune, og støtte til lokale sosiale og kulturelle tiltak i Hurum.

Les også: Kenneth (37) forstår ikke at folk ikke plukker opp etter seg: - Det flyter av søppel i Røyken sentrum

Saken fortsetter under bildet


- Ta den med ut og se

Det er den gamle sementfabrikken i Slemmestad som pryder forsiden på kalenderen for 2021. Øvrige fotografier viser scener fra Holmsbu bad 1930, Vollen båtbyggeri 1939 og feiringen av første mai i Slemmestad 1910, for å nevne noe.

Les også: Lokal trafikkskole: - Hvordan tilrettelegger man når lærer og elev sitter skulder mot skulder?

Lions oppmuntrer folk til å ta med seg kalenderen med de gamle fotografiene, og dra på sightseeing i den store kommunen for å sammenligne de avbildede stedene:

- Du vil se at mye har skjedd på disse årene, sier Lions.