Gå til sidens hovedinnhold

Likestilling på Luciadagen: guttene på Midtbygda fikk være Lucia

Artikkelen er over 1 år gammel

Luciadagen ble feiret på Bråset bo- og omsorgssenter og denne gangen var det guttene i Midtbygda Kanvasbarnehage som fikk være Lucia når de startet runden sin.

For abonnenter

Det har blitt en tradisjon at barna fra Midtbygda Kanvasbarnehage og 100 meterskogen barnehage besøker de eldre på Bråset bo- og omsorgssenter. Helt siden 2007 har barnehagene feiret Luciadagen her.

- Jeg har vært Lucia før i dag, sier en av de små hvitkledde guttene, det var i barnehagen. Han smiler fornøyd.

Alle får prøve seg

Bråset bo- og omsorgssenter er stort og det er derfor viktig å være helt klar til å orke en lang økt. I år har de snudd på programmet og spiste lunsj før de gjorde seg klare til å besøke avdelingene.

SANGGLEDE: Barna i 100 meterskogen barnehage gikk i Luciatog på Bråset bo- og omsorgssenter. Video: Hilde Haldorhamn

Før de går har de voksne i barnehagene forsikret barna om at alle som vil skal få være Lucia.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Langt å gå for Luciatoget

Det er mange som skal få besøk denne dagen og de to barnehagene deler seg for at alle avdelingene skal få besøk. Det blir så vidt tid til et lite stopp på hver avdeling, hvor de synger «På låven sitter nissen» før de går videre til neste avdeling mens de synger Lucia sangen.

Flere av barna er også med på generasjonsgrupper, som er fredager. Da aktiviseres både beboere og barna med blant annet brettspill, lek og sang.

Bråset bo- og omsorgssenter har 22 avdelinger og det er mange beboere som skal stelles og aktiviseres. Innslag med musikk, andakt, Luciafeiring og generasjonsgrupper bidrar til at hverdagen for beboerne blir innholdsrik.

Les også:

Les også

Gledesspreder: – et smil kommer aldri alene

Kommentarer til denne saken