«Å vanne blomster om kvelden»

Valérie Perrin

Cappelen Damm 2022

En fantastisk vakker, trist, spennende og meget skildrende roman om kjærlighet, livet, sorgen og døden, og hvordan dette henger sammen. Vi er i Frankrike, Violette jobber som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Vi følger hennes stille liv, men i mange tilbakeblikk får vi innblikk i hennes verden som til tider ikke er helt enkel.

Det kommer enn ny roman fra forfatteren, og det er bare å vente i spenning. Den er allerede kommet ut på engelsk og heter «Three».

«Der krepsene synger»

Delia Owen

Panta 2019

Enda en vakker, spennende roman med rike naturskildringer. Vi befinner oss i en stille småby på kysten av North Carolina. Romanen er oppdelt i to historier som til slutt møtes.

Den ene handler om Kyas hjerteskjærende oppvekst i sumplandet, hvor hun til slutt blir helt alene. Den andre om et mord i samme område. Hvordan Kya klarer seg i dette miljøet er i seg selv nok, og litt hjelp får hun fra en mann som driver en kiosk og kjøper blåskjellene hun kommer med. Hun lever i pakt med naturen.

«Mitt medmenneske»

Herbjørg Wassmo

Gyldendal 2021

Dette er oppfølgeren til «Det sjuende menneske», men kan leses uten å ha lest den første. Rut og Gorm, kunstner og sønn av en kjøpmann, kommer fra samme øy i Nord-Norge. Disse to menneskene har levd seg igjennom de vanskelige årene i voksenlivet.

De har begge voksne barn, havarerte ekteskap og følger drømmene sine.

Dette er en handlingsmettet bok om to kunstnersjeler som gjennom et langt liv har hatt opp- og nedturer. En lykkelig historie om to mennesker som ikke alltid har det så lett.

«Fyrstene av Finntjern»

Lars Elling

Oktober 2022

Kunstneren og forfatteren Lars Elling har skrevet en eventyrlig roman fra to tidsperioder (1980-1989 og 1914-1918), som vil gripe deg.

Filip, som går siste året på videregående, besøker sin gretne bestefar Arnstein som forteller historier tilbake i tid. På den andre siden av gjerdet i huset på Bekkelaget i Oslo bor bestefars bror, Truls – de snakker ikke sammen.

En herlig roman med vakre naturskildringer fra Nordmarka, hvor to brødre opplever mye spenning, store utfordringer, kulde og sult. Fyrstene av Finntjern sanker mat og jakter gjennom hele sommeren. Dette er Lars Ellings debutroman, og vi gleder oss til neste utgivelse.

«Dagny»

Aasne Linnestå

Gyldendal 2021

Dagny, som arbeider i barnehage, blir tvunget til å være hjemme fordi landet blir stengt ned som følge av koronapandemien. Hun bor i eget hus, med egen hage, to hunder og en katt.

Mye har skjedd i hennes liv, mannen har nettopp dødd, sønnen er flyttet til utlandet, og hun er blitt uvenn med sin beste venninne. I huset ved siden av har hun fått en ny nabo.

Dagny er en humoristisk bok om en kvinne, hennes tanker og om det å tørre å leve livet i den tiden hun befinner seg.

God lesing!