Gå til sidens hovedinnhold

Får grønt lys på Tofte

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det har i lengre tid vært sterke og synlige protester mot Statkrafts og Södras datterselskap, Silva Green Fuels, planer på industritomta etter cellulosefabrikken på Tofte. Den siste runden med protester besto av klage på kommunens vedtak om å la Statkraft få slippe å lage reguleringsplan for demonstrasjonsanlegget som Silva Green Fuel har fått rundt en halv milliard kroner for å etablere på Tofte. Vedtaket i Hurum ble fattet med et knapt flertall mot Venstres og Fremskrittspartiets stemmer.

En gruppe som kaller seg Toftes framtid har protestert mot planene lenge og de klaget vedtaket i Hurum inn til Fylkesmannen. Nå har Fylkesmannen stadfestet kommunens vedtak i saken, og det betyr at Silva Green Fuel kan gå i gang med sine planer på industritomta på Tofte.

Pressetalsmann Knut Fjerdingstad i Statkraft uttaler til RHA at de er glade for avgjørelsen fra Fylkesmannen, men at klagebehandlingen har forsinket deres planer. Det har kostet både tid og ressurser, men han forsikrer at det nå skal jobbes videre med planleggingen.

Selv om protestene mot demonstrasjonsanlegget og den videre utviklingen av dette har vært tydelige og til dels sterke, så er det også mange som synes det er bra at det skjer en ny utvikling på den gamle industritomta på Tofte. Det kan faktisk ende med en større satsing på sikt og dermed flere nye arbeidsplasser på Tofte. Tiden får vise hvor bra dette er for Tofte, og hvor bra Statkrafts satsing er for miljøet vårt – både lokalt og globalt.

Les også

Statkraft: – Dette har kostet oss tid

 

Fylkesmannens stadfestelse av kommunens vedtak kan på mange måter karakteriseres som en liten milepæl i Statkrafts planer på Tofte. Nå kan de jobbe videre med demonstrasjonsanlegget, og mange vil følge spent med på hva som skjer videre. Og kanskje bør Statkraft og Södra ta en liten kaffepause og evaluere hvordan de informerer lokalsamfunnet. Det er faktisk mulig at protestene hadde vært noe mildere med litt annen informasjonsstrategi.

Les flere lederartikler her

Kommentarer til denne saken