Lille julaften så vi på Stikkvannshytta et fantastisk fint eksempel på frivillighet. Ivrige løypemannskaper og gode værforhold gjorde at det ble rekordtidlig sesongåpning på Stikkvannshytta. Denne gangen var det familien Sævold som hadde bestemt seg for å dra til Stikkvannshytta i julen, og da fant de fort ut at de ville lage julegrøt til skifolket som kommer innom. Det var laget 50 porsjoner, og det forsvant ganske fort. Da var det greit med gløgg og vafler som også fikk bein å g på.

Dette er et lite tiltak, men et tiltak som vi ser mange av i lokalsamfunnet gjennom året. Å gjøre slike enkle ting skaper trivsel og hygge og bidrar til at det er godt å bo i Hurum.

Kanskje frivilligheten egentlig er limet i samfunnet? Tenk på alle som på en eller noen måte bidrar til fellesskapet ved å arrangere julekonserter, julaften for ensomme, gaver til barn i familier med lavere inntekt. Alle disse tingene er med på å gi kvalitet til et lokalsamfunn, og i Røyken og Hurum ser vi at det er veldig mye av denne type oppofrelse. På Grønsand gård åpnet vertskapet hjemmet sitt på julaften og tok imot 24 gjester som fikk en hyggelig jul med god julestemning og god mat. Mennesker som gjør slikt for andre fortjener ros.

Begge våre ordførere har løftet fram frivilligheten i lokalsamfunnet ved en rekke anledninger. Det mangler ikke på lovord og mange av de ivrigste blir også satt pris på gjennom ulike hedersbemerkninger og omtale. Det politikerne kan gjøre er å legge bedre til rette for alt frivillig arbeid. I noen tilfeller er det snakk om bevilgninger, i andre sammenhenger kan det være hjelp og støtte og lån av lokaler.

Det er helt sikkert stor grad av frivillighet i Asker også, men la oss ta vare på ildsjelene og oppmuntre de til å fortsette med sitt arbeid og ikke minst være med på å gjøre at den nye kommunen fra 1. januar 2020 blir en kommune som verdsetter frivillig arbeid.

Godt nytt år!