Utrettelige ildsjeler

BEFARING: Fra venstre Egil Lunde, Alfred Strøm, Eivind Gjeraker (skiforbundet) og Bernt Kolsrud.
Svein Ove Isaksen

BEFARING: Fra venstre Egil Lunde, Alfred Strøm, Eivind Gjeraker (skiforbundet) og Bernt Kolsrud. Svein Ove Isaksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er 35 år siden Høvikbakkene i Båtstø ble bygget. For 25 år siden startet hoppinteresserte foreldre hoppskole, en hoppskole som har pågått ustanselig fram til sist vinter.

Mange av disse ildsjelene begynner å nå en respektabel alder. De har ikke lenger barn i bakken, men de brenner for hoppsporten og jobber fortsatt for å holde hoppskolen i gang.

Tre av de ildsjelen vi snakker om er Alfred Strøm, Bernt Kolsrud og den litt yngre Egil Lunde. Sistnevnte var selv en svært god hopper – var oppe og snuste på Norgestoppen, akkurat som flere av hopperne som har startet sin karriere i hoppskolen i Høvikbakken.

Nå vil ildsjelene ruste opp bakkene og i tillegg bygge et skileikområde like ved. Og som ikke det er nok, de vil også rydde slik at de kan kjøre skiløyper halvannen kilometer opp til Bårdsrudtjernet og gjøre det mulig for alle å ta skiene fatt i løypa for å komme seg til skileikområdet og hoppbakkene.

Det er et utrolig fint initiativ, og de utrettelige ringrevene i Røykenhopp benytter seg nå selvsagt av sitt nettverk. De har fått med seg skiforeningens lokallag som svært gjerne støtter et skileikområde. Sist uke var en representant fra skiforbundet på plass i bakkene for å se på mulighetene. Nå satser ildsjelene på å få hjelp fra forbundet til å tegne og planlegge et helt nytt anlegg. Det vil koste noen få millioner, men det er støtte og hente her og der.

Hva er det som driver denne gjengen som vil at vi alle skal ha glede av snø, hoppbakker, akebakker og skiløyper? Jo, det er erfarne folk som vet hva idretten kan bety for ungdommen og hvor mye mestring det ligger i å lære seg hopping – og å overvinne den frykten du har i kroppen første gang du står på toppen av en ny hoppbakke. Det er gleden ved å se en slik mestring hos de unge som i hovedsak driver denne gjengen.

Det er intet mindre enn imponerende!

Les flere lederartikler her

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken