De fryktet de at den gode løsningen i Røyken ville smuldre bort i kommunesammenslåingen

STO PÅ: Elever og politikere ved SU Spikkestad har stått på for Røyken-modellen.Foto: Bente Elmung

STO PÅ: Elever og politikere ved SU Spikkestad har stått på for Røyken-modellen.Foto: Bente Elmung

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerPolitikere fra alle leire har det siste året gjort en innsats for å fremme en sak som gjelder mange mennesker og som er viktig for både ungdom, foreldre, ansatte i skolen og politikere.

Saken vi sikter til er politisk representasjon i skolenes samarbeidsutvalg (SU) og skolemiljøutvalg (SMU). I Røyken har det vært praktisert en ordning der politikere deltar i disse utvalgene som skoleeier, og det finnes mange eksempler på at dette er en ordning som fungerer godt, og som blir verdsatt både av skoleelevene og lokalpolitikerne.

Les også: –Kommunen må forstå at vi ikke finner oss i dette

Utfordringen er at nåværende Asker kommune ikke har hatt en tilsvarende ordning. Asker har til og med gjort noe aktivt for å unnslippe denne ordningen ved at de har søkt dispensasjon hos skolemyndighetene.

Da de folkevalgte i Røyken oppdaget hvordan ordningen praktiseres i Asker kommune i dag, fryktet de at den gode løsningen i Røyken ville smuldre bort ved kommunesammenslåingen.

Heldigvis har politikerne her vært våkne, og oppvekstutvalgene i de tre kommunene vedtok – etter mye forarbeid fra mange – en enstemmig henstilling til fellesnemnda om at ordningen som praktiseres i Røyken i dag må implementeres i den nye kommunen fra 1. januar 2020.

Da kommunestyret i Røyken fikk innstillingen fra de tre oppvekstutvalgene til behandling i siste møte, kunne Børre Pettersen (Ap)- som sitter i fellesnemnda i nye Asker – opplyse at prosjektrådmannen i nye Asker har sagt klart og tydelig at det er Røyken-modellen som skal benyttes i den nye kommunen.

Les også: Elevene om SU: - Det er jo en fin måte å utforske politikk, og se hvordan samfunnet vårt er bygget opp

For flere av representantene i Røyken kommunestyre var dette en nyhet, og flere uttrykte stor glede fra kommunestyrets talerstol. Dermed kan vi slå fast – for nå regner vi med at saken er løst – at et godt lokalpolitisk håndverk er utført og med et resultat som gjelder svært mange, og som uten tvil kan karakteriseres som en skikkelig gladnyhet.

Les flere lederartikler her

Artikkeltags