To sterke parter som må strekke seg litt

«Vi håper at både kommunen og båtforeningen strekker seg langt for å bidra til en endelig løsning.»

«Vi håper at både kommunen og båtforeningen strekker seg langt for å bidra til en endelig løsning.»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER:Sætre båtforening har en leieavtale på det området i Sætre som de har brukt til blant annet opplagsplass i en årrekke. Båtforeningens naturlige aktiviteter har vært en floke for utviklerne i Sætre sentrum. I nærmere seks år har kommunen forsøkt å komme til enighet med båtforeningen, men det har ennå ikke lykkes å komme fram til enighet.

I en artikkel RHA forteller Per Steine, som kommer fra Asker kommune og som har fått i oppdrag å koordinere infrastrukturen i utviklingen i Sætre sentrum, at det kan nærme seg en løsning.

Det så ut som det skulle bli en løsning på saken for et par år siden, da kommunen lovte båtforeningen å regulere Kavringen, slik at de kunne etablere sine aktiviteter der. Men da rulleringen av kommuneplanen startet i begynnelsen av 2018, ble dette tatt ut, blant annet fordi kommunen fikk signaler om at det ville komme betydelige innsigelser mot en slik regulering.

Det er helt innlysende at denne floken i Sætre sentrum må løses. Vi er helt sikre på at de som jobber med saken forsøker å finne gode løsninger, men så langt har det ikke vært noen lysning i saken.

Les også: Vil finne permanent løsning på opplag

Derfor håper vi nå at både kommunen og båtforeningen strekker seg langt for å bidra til en endelig løsning.

Det er selvsagt forståelig at båtforeningen vil kreve en fullgod løsing, akkurat som det er lett å innse at det er helt nødvendig å flytte båtforeningen fra sentrum hvor de har holdt til i mange år.

Båtforeningen krever nå at det settes ned et forhandlingsutvalg som skal diskutere nye løsninger. Båtforeningen sier også at de har et konkret forslag til løsning. Også rådmannen i Hurum har sørget for at det foreligger forslag til løsning, etter hva vi forstår.

Et kvalifisert og representativt forhandlingsutvalg må til. Her må det sitte folk med myndighet, kompetanse og evne til å se løsninger. Så må både båtforeningen og kommunen som to sterke parter strekke seg litt, slik at det er mulig å komme til en løsning på en årelang konflikt som lokalsamfunnet egentlig har fått nok av.

Les også: Rekordmange besøkte Sætre

Både båtforeningens leder, Daniel Ingebretsen, og Per Seine sier at de nå tror på en løsning. Det vitner om en konstruktiv innstilling, så la oss håpe de finner en løsning som lokalsamfunnet kan leve med inn i framtida.

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags