"Takk for innsatsen"!

GOD HJELPER: Her hjelper en froskemann en hummer som også satt fast i tegnen. foto: Peter Frisk

GOD HJELPER: Her hjelper en froskemann en hummer som også satt fast i tegnen. foto: Peter Frisk

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER:Vi har i løpet av det siste året sett medlemmene i Røyken Sportsdykkerklubb gjort en innsats for miljøet ved en rekke anledninger. Det er ikke grenser for hva de har hentet opp fra havbunnen flere steder langs halvøyas kyst.

Sist helg var det en ny ryddeaksjon under vann i regi av dykkerklubben. Denne gangen var det sjøbunnen utenfor Odden Marina i Slemmestad som ble ryddet. Nok en gang var det mye skrot å hente, og denne gangen fikk man også hjelp av Skjærgårdstjenesten som kom med tungt utstyr for blant annet å heise opp store dekk og tyngre gjenstander som man fant under vann.

Chris Arstad og hans venner i dykkerklubben fortjener stor honnør for den jobbe de gjør. Man kan godt si at det de utretter er en liten dråpe i havet, men effekten av deres innsats er enormt stor. De har fått mye blest og oppmerksomhet om sine aksjoner, og de har fått støtte fra flere hold – både økonomisk og moralsk.

Les også: RHA har passert 7 000 følgere på Facebook

Røyken Sportsdykkerklubb retter søkelyset mot miljøbevissthet, og de gjør det på den mest effektive måten, nemlig gjennom handling. Ved å gjennomføre disse ryddeaksjonene, viser de for det første hvor ille det står til under vannflaten og hvor skjødesløse vi mennesker. For det andre belyser dette hvor viktig det er at vi endrer vår holdning til naturen og miljøet.

Gjennom god dokumentasjon viser dykkerne hvordan dyrelivet i sjøen blir påvirket av alt avfallet vi kaster. Én ting er de store tingene som vi kan hente opp igjen. En annen og mye mer alvorlig ting er plasten vi kaster, og mikroplasten som blander seg med den maten som alt dyreliv er avhengig av. Dyrelivet i havet får i seg plast, og da kommer den med stor sannsynlighet også tilbake til oss mennesker – gjennom maten vi spiser – paradoksalt nok.

Les flere lederartikler her

Miljøbevissthet er i tiden. Vi håper at folk flest blir mer og mer miljøbevisste. Hvis ikke, kommer dette til å gå helt galt. Så det er absolutt på sin plass med en stor takk for innsatsen til dykkerklubben!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags