Røykens aller siste

«Snarere vil tilbudet til innbyggerne bli enda bedre med de investeringen som er gjort.»

«Snarere vil tilbudet til innbyggerne bli enda bedre med de investeringen som er gjort.»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI disse dager har rådmannen i Røyken lagt fram forslag til budsjett for 2019 og økonomiplan for den kommende fireårsperioden. Budsjettet inneholder ingen store overraskelser. I de nærmeste årene må kommunen ut med 183 millioner kroner i forbindelse med infrastruktur til utbyggingen av Slemmestad sentrum og 53 millioner kroner i tilknytning til videre utbygging av Spikkestad sentrum.

Kommunen har et budsjett som balanserer på rundt 1,3 milliarder kroner. Da er den varslede sprekken i årets budsjett på over åtte millioner kroner relativt liten. Men den må dekkes inn og tas høyde for i det videre driftsbudsjett neste år. Sprekken kommer først og fremst på barnevern og helse, men også på noen av skolene i kommunen.

Røyken kommune har en veldig stor gjeldsgrad, men har mye penger på disposisjonsfond etter noen gode år med store overskudd. Nå legges det fram et budsjett som er ganske stramt, og det henger blant annet sammen med at fellesnemnda for de tre kommunene som skal slå seg sammen har vedtatt en handlingsregel som regulerer hvor mye penger de tre kommunene kan bruke de siste årene før selve sammenslåingen som skjer 1. januar 2020.

I rådmannens forslag til budsjett ser vi at Røyken kommune holder seg akkurat innenfor denne handlingsregelen, og det klarer de blant annet ved å anslå at skatteinntektene i Røyken neste år blir litt høyere enn estimatet fra staten. Erfaringen tilsier nemlig at skatteinntektene i vekstkommunen Røyken blir høyere enn hva staten anslår hvert år.

Men stramme budsjetter til tross, Røyken har tatt noen stor investeringsløft de siste årene, som for eksempel ny svømmehall, to nye barneskoler som er underveis og utbygging i Slemmestad som står for døren, og det har kommunen klart tilsynelatende uten at det har gått utover tjenestetilbudet i kommunen.

Snarere vil tilbudet til innbyggerne bli enda bedre med de investeringen som er gjort. Så blir det spennende å se hvor raskt utbyggingen av Slemmestad sentrum vil gå.

For her er det bare tida og veien.

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags