Rortunet har kniven på strupen

«La oss håpe at politikerne får på bordet en søknad fra Rortunet i tide, og som de kan godkjenne.»

«La oss håpe at politikerne får på bordet en søknad fra Rortunet i tide, og som de kan godkjenne.»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER: Det er store planer for Rortunet. Planene har vært kjent lenge og mange ser fram til at de skal bli realisert. Planen er å doble antall kvadratmeter i kjøpesenteret, selv om dette skal ligge i to etasjer. I tillegg skal det bygges 122 leiligheter. I løpet av det siste året er det også kommet inn nye eiere av Rortunet, noe som blant annet har tilført prosjektet mer kapital og mer profesjonalitet. De opprinnelige planene er dermed blitt justert og gjort litt mer framtidsrettet. Ved siden av dette har utbygger allerede solgt 100 leiligheter med kjøpekontrakter som vil være ugyldige om ikke utbyggingssaken er godkjent i kommunen innen nyttår.

Formannskapet i Røyken hadde et møte tirsdag kveld, hvor en rekke andre saker sto på kartet. Men de fikk en informasjon fra rådmannen som kunne fortelle at det tar tid før det kommer en komplett dispensasjonssøknad fra Rortunet. I og med at de har endret en god del på planene sine, må det i utgangspunktet utarbeides en ny plan, noe som vil ta tid både i arbeid og behandling. Det har ikke utbyggerne tid til. De vil ha en avklaring før nyttår. Utfordringen er at kommunen ikke kan behandle en dispensasjonssøknad fra Rortunet før de har fått en uttalelse fra Fylkesmannen i Buskerud og et vedtak fra Statens veivesen. Når dette foreligger, vil søknaden om dispensasjon være komplett.

Utbygger er med andre ord kommet i en skikkelig tidsknipe – en situasjon de selv har satt seg i. Det er nemlig ikke sikkert at politikerne i formannskapet kommer til å godkjenne en dispensasjonssøknad når den kommer på bordet til et ekstraordinært møtet den 19. desember, som politikerne på tirsdag sa seg villige til å avholde.

Det er som nevnt veldig mange som er opptatt av hva som skjer med Rortunet. Stedet er en møteplass for mange. I tillegg er senteret en stor arbeidsgiver som gir mange arbeidsplasser i lokalsamfunnet. Det er også mange som har inngått kontrakt om kjøp av leilighet som venter på en avklaring.

La oss håpe at det blir en løsning og at politikerne får på bordet en søknad i tide som de kan godkjenne uten at det blir en forskjellsbehandling eller at man går på akkord med viktige prinsipper når det gjelder infrastruktur og avtaler om hva som må være på plass før en utbygging kan finne sted.

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken