Gå til sidens hovedinnhold

På tide med en blomst ...

Artikkelen er over 2 år gammel

LEDER: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I ganske mange år har det vært ytret et tydelig ønske fra lokalmiljøet på den sørlige delen av halvøya om en ny idrettshall. Nå har de endelig fått den.

Den nye flerbrukshallen på Tofte ble åpnet tidligere i år til stor glede for mange. Behovet har vært skrikende, men det har tatt langt tid å få realisert en flerbrukshall. Til tider hørte vi at tålmodigheten var i ferd med å ta slutt hos noen, mens andre nærmest hadde gitt opp håpet om å få et slikt treffpunkt i lokalmiljøet.

Når lokalsamfunnet nå til slutt har fått denne hallen, så er det svært tilfredsstillende å se at den benyttes av mange – slik at vi kan oppleve at det virkelig var et så stort behov for en hall, som vi fikk høre fra lokalbefolkningen fra tid til annen.

Egentlig er det ganske innlysende at det har vært et behov for en slik hall, når tilbudet ellers ikke er all verden, og de som har behov for hallplass har nå fått det.

Men det andre aspektet ved et slikt prosjekt er all den interesse og engasjement som en ny hall kan skape. La oss ta et helt ferskt eksempel. For noen uker siden startet Tofte Fremad en ny håndballgruppe. Initiativet kom blant annet som følge av at bygda hadde fått en ny hall. Initiativtakerne i Tofte Fremad visste at det ville komme en del unger, men at det skulle dukke opp over 80 barn på den første treningen.

At en ny flerbrukshall kan skape slik aktivitet blant unge, er utrolig bra. I tillegg setter Tofte Fremad blant annet i gang et damelag i håndball, slik at også gamle helter og nykommere i voksen alder kan komme seg ut på parketten.

Hurum Eiendomsselskap har stått for byggingen, og de ble i september stevnet av entreprenørselskapet Backe Nordvest AS med et krav på 7,3 millioner kroner i tillegg til et ukjent uomtvistet restbeløp. Partene skulle opprinnelig møtes til rettsmegling i slutten av desember, men ble sist uke enige om en løsning. Og dermed er det også satt et verdig punktum for denne siden av saken.

Så her er det betimelig med noen blomster til utbygger, til lokalpolitikerne som vedtok å bygge hallen – selv om det tok noen år, til ildsjelene som tar initiativ til organisert aktivitet og til lokalsamfunnet for øvrig som vet at den nye flerbrukshallen i bruk.

Les flere lederartikler her

Kommentarer til denne saken