Hva nå Viva og REAS?

KONSENSUS: Fellesnemnda har varslet at Røyken og Hurum kan komme til å trekke seg ut av Viva IKS.

KONSENSUS: Fellesnemnda har varslet at Røyken og Hurum kan komme til å trekke seg ut av Viva IKS.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER:Sist fredag vedtok fellesnemnda i nye Asker å sende et varsel til Viva IKS om at Røyken og Hurum kan komme til å trekke seg ut av samarbeidet. Oppsigelsestiden er to år; derfor vedtok fellesnemnda å varsle dette allerede nå, slik at en eventuell uttreden kan være unnagjort før kommunesammenslåingen er et faktum fra 1. januar 2020.

Viva IKS er et interkommunalt selskap som eies av Røyken, Hurum og Lier kommuner. Selskapet har ansvar for offentlige tjenester når det gjelder vei, vann og avløp i de tre kommunene. Da kommunesammenslåing av Asker, Røyken og Hurum ble vedtatt, ble det også klart at den nye kommunen må avklare sitt forhold til et slikt interkommunalt selskap, og om man fortsatt skal være en deltaker i dette.

Les også: Ett nummer hele døgnet

Asker kommune har i dag selv ansvar for de nevnte tjenestene, og mange vil si at det er helt naturlig at den nye kommune også velger denne måten å organisere disse tjenestene på. Likevel skal det nå gjennomføres en prosess der de tre kommunene vurderer hva som er den beste løsningen for nye Asker kommune.

Det vi kan slå fast er at det vil komme flere slike saker opp i dagen i løpet av kort tid. I siste møte i formannskapet i Røyken gikk man enstemmig inn for å trekke Røyken ut av Drammensregionens IKT-tjeneste (D-IKT), og det skjer som en direkte følge av kommunesammenslåingen.

Les flere lederartikler her

En slik debatt vil vi også få når det gjelder kommunens eiendomsselskap Røyken Eiendom AS (REAS) og når det gjelder næringsutviklingsselskapet Røyken Eiendomsutvikling AS (REUAS). Røyken kommune er en av få kommuner, og i hvert fall den eneste av de tre som skal slå seg sammen, som har organisert alle formålsbygg i et eget selskap. Det er selvsagt ikke noe i veien for at disse selskapene kan fortsette i en ny kommune, men det kommer helt sikkert ikke til å skje uten at dette blir nøye belyst og debattert i bestemmende organer. Foreløpig kan vi bare gjette utfallet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags