"Fire ungdommer fra Røyken ungdomsskole har stått for en bragd det siste året"

WassUp EB: Jostein Lian, Aneya Saint-Victor, Mia Gram Olsen og Johan Peder Vatn.
Ungt Entreprenørskap Buskerud

WassUp EB: Jostein Lian, Aneya Saint-Victor, Mia Gram Olsen og Johan Peder Vatn. Ungt Entreprenørskap Buskerud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER: 

Fire ungdommer fra Røyken ungdomsskole har stått for en bragd det siste året. For en tid tilbake ble det klart at de gikk helt til topps i Buskerud i konkurransen Ungt Entreprenørskap.

De fire ungdommene er Jostein Lian, Aneya Saint-Victor, Mia Gram Olsen og Johan Peder Vatn, og de har laget en app med sosiale aktiviteter som skal bidra til å redusere ensomhet blant unge. Elevbedriften deres «Wassup EB» vant både hovedpremien i årets Innovation Camp og Mest Innovative produkt.

I et møte en junikveld vedtok et enstemmig kommunestyre i Røyken å bevilge 200 000 kroner til ungdomsprosjektet. Tanken er å videreutvikle appen, få den operativ, slik at ungdom i Røyken kan begynne å ta den i bruk. Det er også tatt kontakt med andre kommuner som har vist interesse for appen. Hvis dette tar av, vil Wassup fra Røyken kunne bli en app som ungdom over hele landet vil bruke.

Nå skal det nevnes at det blant noen politikere ble uttrykk noe skepsis til prosjektet. Det er en viss risiko for at denne appen ikke vil slå til, og da er pengene man har satset tapt.

Heldigvis er det et uttrykk som heter at den som intet våger, intet vinner. Kommunestyret har presisert at pengestøtten på 200 000 kroner er et engangstilfelle. Bevilgningen skal ikke danne presedens for senere ungdomsprosjekter, heter det blant annet i vedtaket. Og det er jo helt greit.

Vi har tro på at ungdommen vil få mye ut av prosjektet, og med god støtte fra kommunens næringssjef, skal i hvert fall intet være uprøvd. Og skulle det mot formodning gå den gale veien med Wassup, så har prosjektet uansett vært en investering i innovasjon og svært god læring for ungdommen.

Det er friskt av politikerne i Røyken å satse på ungdommen. De sender ut et godt signal – ja, det er nesten så vi er fristet til å si at de har vist en helt ny side av seg selv.

  • Les flere lederartikler her
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken