Et helt nødvendig grep

JA: Rådmann Per Morstad fikk med seg ordfører Eva Norén Eriksen og resten av politikerne på utsettelse.

JA: Rådmann Per Morstad fikk med seg ordfører Eva Norén Eriksen og resten av politikerne på utsettelse.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER:Formannskapet i Røyken sto i siste møte i ferd med å ta flere prinsippavgjørelser når det gjelder store utbyggingssaker i kommunen. Det gjelder blant annet utbygging av Høymyråsen ved Rustadveien, der det er planer om nærmere 300 boliger. Det gjaldt også prinsippavklaring for teknisk infrastruktur på Heggum/Jaksland og spørsmålet om bruk av midler fra kommunens disposisjonsfond i forbindelse med utbyggingsavtale for Engebråten. I tillegg gjaldt det stengning av Terrasseveien i forbindelse med utbygging av Torvbråten skole.

Les også: Politikerne utsatte store utbyggingssaker - nå vil de se på helheten

Før politikerne rakk å starte på diskusjonen i disse sakene, kom rådmann Per Morstad og hans stab politikerne i forkjøpet og foreslo at man utsetter disse sakene for å samle sammen alle fakta og se sakene under en helhet. Rådmannen sa også – uten å utdype dette nærmere – at det var kommet en del nye faktaopplysninger på bordet.

Det er mange utbyggingsprosjekter som står relativt klare, og det er en del tiltak i emning i Røyken kommune for tiden. Det er krevende for kommuneøkonomien, fordi det offentlige må ta sin del av kostnadene på infrastruktur. Det skal nå arrangeres dialogmøter der politikere og involverte parter deltar, og innen neste møte i formannskapet – som er 9. oktober – skal alle ha en så god oversikt over tiltakene at det er grunnlag for å fatte beslutninger.

Les også: Utbygger tar hensyn til naboklager

Mulig noen burde ha tenkt på dette litt tidligere, men det er uansett et helt nødvendig og klokt grep rådmannen har fått med seg politikerne på. Det er faktisk trolig det kan være mulig å gjennomføre mer enn man tenkte i utgangspunktet med de midler som er til disposisjon, og noen prosjekter – som for eksempel ny skole på Torvbråten – haster mer enn andre saker.

Flere lederartikler her

Nå vil i hvert fall politikerne få en god oversikt med et helhetsbilde i en utvikling som i det siste har fortont seg noe stykkevis og delt. Med en slik oversikt er politikerne bedre rustet til å ta de rette beslutningene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags