"Blir oppfølgingen fra lokalkjent politi like god?"

«Blir oppfølgingen fra lokalkjent politi like god når vi blir en del av Oslo politi-	distrikt?»

«Blir oppfølgingen fra lokalkjent politi like god når vi blir en del av Oslo politi- distrikt?»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Leder for lensmannskontoret i Røyken og Hurum, Sigrid Andreassen, orienterte politikerne i Røyken og Hurum nylig, om hvordan det står til med den delen av ungdommen på halvøya som politiet har befatning med. Meldingene fra Andreassen gir absolutt grunn til bekymring.

Nå skal det sies at Andreassen ved et par anledninger understreket hvor mange flotte ungdommer det er i Røyken og Hurum. Hun sa faktisk at de aller fleste er flotte ungdommer med engasjement og positiv innstilling til livet.

Naturlig nok er det de ungdommene som ikke er like villige til å holde seg innenfor lovens rammer, som kommer i kontakt med politiet. Og noen av eksemplene som ble lagt fram for politikerne virker å være svært alvorlige.

I den senere tid har vi i det nasjonale nyhetsbildet hørt en del om avtalte slåsskamper mellom ungdommer. Dette er et fenomen vi finner flere steder i verden, og nå er det også dukket opp i vårt eget lokalmiljø. Avsnittsleder Kurt Springer i Røyken og Hurum sier at det har etablert seg et lite miljø på halvøya som driver med slik destruktiv aktivitet.

Politiet melder ellers om at det er en økning i narkotikarelaterte saker, og nok en gang ber politiet alle foreldre å være mer oppmerksomme på barna og ungdommene sine. Antall narkotikarelaterte saker har faktisk doblet seg fra i fjor, og det gir grunn til bekymring – og det er helt legitimt å rette en liten advarende pekefinger til foreldre på halvøya. De har et stort ansvar, akkurat som politiet selvsagt må følge opp og gjøre sitt for både å pågripe de som er utenfor lovens rammer, men også bidra til forebyggende arbeid på dette feltet. Det er også negativt at det er en økende trend i antall saker som omhandler familievold på halvøya.

Lensmannskontoret for Røyken og Hurum har så langt i år behandlet over 1 000 straffesaker. Det illustrerer hvor viktig det er å ha et synlig politi, og bekymringene som nå er meldt fra politiets side overfor kommunens styrende organer, gjør at det er helt naturlig å stille de spørsmålene som er dukket opp fra politikere de siste ukene: Hvor lenge får vi beholde Røyken og Hurum lensmannskontor? Hvor mange skal jobbe der og hva skjer når halvøya blir en del av Oslo politidistrikt? Blir oppfølgingen fra lokalkjent politi like god da?

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken