Gå til sidens hovedinnhold

En riktig god jul til hele Asker

Artikkelen er over 2 år gammel

LEDER: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Slutten av året er tid for refleksjoner og når vi går inn i den nest siste julehøytiden med Røyken og Hurum – og Asker for den saks skyld – som egne kommuner, er det faktisk ikke vemodet som tar oss.

For halvannet år siden inngikk de tre kommunene en intensjonsavtale om kommunesammenslåing innen 1. januar 2020. Arbeidet er godt i gang, og vi har sett en rekke eksempler på at samarbeidet lever godt og at det kommer mange positive synergier ut av det. Noen skjær i sjøen har det selvsagt vært, men etter å ha fulgt prosessen ganske tett, sitter vi igjen med et hovedinntrykk av at den store skuta som snart skal bli en av landets største kommuner, er blitt manøvrert gjennom smult farvann på en stødig, målrettet og fornuftig måte. Rådmann Lars Bjerke har stått ved roret, men han er godt hjulpet av offensive politikere, en arbeidsom administrasjon og et pragmatisk tillitsmannsapparat.

Prosessen så langt har vært positiv, og selv om det fortsatt er noen som er motstandere av sammenslåingen, ser det ut til at de fleste har avfunnet seg med at den nye storkommunen blir en realitet fra 1. januar 2020. Nye Asker – eller hele Asker som flere og flere begynner å kalle det – kommer til å bli en av Norges mest moderne og mest robuste kommuner. Det vil helt sikkert komme mye positivt ut av dette, også for utkantene av den nye kommunen.

2019 kommer til å bli en eneste lang spurt inn til selve sammenslåingen. Det er fortsatt en stor jobb å gjære med å innplassere ledere og definere arbeidsoppgavene til de 6 200 ansatte i storkommunen. Det skal gjennomføres et kommunevalg i tillegg til svært mange andre praktiske og formelle oppgaver som skal utføres.

Vi tror vi har mye å se fram til, et arbeidsomt 2019 og et utrolig spennende 2020. Men først går vi inn i julehøytiden, og vi i RHA ønsker alle våre medborgere i hele Asker en riktig god jul.

Kommentarer til denne saken