Det var fantastisk god stemning og til og med noen gledestårer da Gjensidigestiftelsen lørdag annonserte at de gir en million kroner til Slemmestad og omegn turnforening. Det viste seg å være en stor overraskelse som ble overrakt lederen for turnforeningen, Lotte Carita Berger, under juleoppvisningen og markeringen av turnforeningens 10-årsjubileum.

Det er Berger som er grunnlegger og drivkraft i turnforeningen. Hun har brukt mye tid og krefter på turnerne. Det startet med noen få turnere for ti år siden. Under arrangementet i Sætrehallen lørdag var over 400 turnere i aksjon. Hun ble fullstendig tatt på sengen da Gjensidigestiftelsens representant, Nina Sørsdal fra Spikkestad, var julenisse for en dag og kunngjorde den store pengegaven.

Slemmestad og omegn turnforening er bare ett eksempel på mange fantastiske organisasjoner og tiltak i vår region. Det er veldig mange som fortjener mer enn den oppmerksomheten de får i det daglige. Når en stiftelse velger å gi så store pengegaver som dette, er det svært hyggelig at det går til en forening som engasjerer svært mange og som har en type aktivitet som er veldig sunn. Dette er en skikkelig førjulspresang som ikke bare må varme hjertet til Lotte Carita Berger og hennes dansere og deres foreldre, det varmer hele lokalsamfunnet, for dette er så utrolig fortjent.

Noe av årsaken til at man har lyktes så til de grader i Slemmestad turnforening tror vi er det faktum at det har vært satset på bredde framfor elite. Selv om Berger selv har vært en turner i internasjonal klasse, har hun valgt å satse på bredde. Det har hun virkelig lykkes med – det er bare å se på medlemstallet i foreningen.

 

Nå kan de sette seg ned for første gang med romslig handlingsrom å bestille nytt utstyr som vil komme flere hundre turnere til gode i årene som kommer.

Vi stiller oss med glede i gratulantenes rekker.

Svein Ove Isaksen

Ansvarlig redaktør/daglig leder