Nå må det fattes vedtak som setter fart i sakene

DYRT? Ola Mæhlum fra REAS orienterte om at det vil koste ca. 300 millioner å bygge to skoler i Bødalen.

DYRT? Ola Mæhlum fra REAS orienterte om at det vil koste ca. 300 millioner å bygge to skoler i Bødalen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDER:  

Oppvekstutvalget i Røyken var klart og tydelig da de behandlet spørsmålet om skolesituasjonen i Bødalen i siste møte. Formelt hadde de kun Sydskogen skoles framtid på sakskartet, men siden Torvbråten skole også har stort behov for fornyelse, og i tillegg ligger i samme område som Sydskogen skole, ble dette sett i sammenheng.

Oppvekstutvalget ble bedt av formannskapet om å se på saken på ny for å finne en løsning som er i tråd med det kommunestyret i Røyken tidligere har vedtatt, nemlig at det fortsatt skal være to skoler i Bødalen.

Svaret formannskapet nå har fått er svært tydelig. Oppvekstutvalget kom fram til et omforent forslag etter en kort diskusjon og etter å ha fått en redegjørelse fra daglig leder Ola Mæhlum i Røyken Eiendom AS om de økonomiske følgene av de ulike alternativene.

Forslaget som ble enstemmig vedtatt går ut på at det skal bygges en helt ny Sydskogen skole. Det ligger i forslaget også et krav om at Torvbråten skole bygges ny og at medlemmer av oppvekstutvalget blir valgt inn i ad hoc-utvalgte som skal jobbe videre med saken.

En annen helt klar forutsetning fra skolepolitikernes side er at begge de to skoleprosjektene kommer med i budsjettbehandlingen i kommunestyret i desember, der budsjettet og økonomiplanen for 2017 og de kommende fire år skal behandles.

Ikke bare har oppvekstutvalget gjennom sin tverrpolitiske oppfordring gitt et klart signal til formannskapet om hva man krever når det gjelder skolesituasjonen i Bødalen; de har også skrinlagt alle spekulasjoner om at det kan bli bygd en storskole i Bødalen til erstatning for Sydskogen og Torvbråten. En storskole er ikke lenger et tema.

Svein Ove Isaksen, ansvarlig redaktør og daglig leder i Røyken og Hurums Avis.

Svein Ove Isaksen, ansvarlig redaktør og daglig leder i Røyken og Hurums Avis.

Formannskapet i Røyken får saken på sitt bord kommende torsdag. Da forventer alle at det fattes vedtak som setter fart i sakene og som sikrer at det så snart som mulig bygges to nye framtidsrettede skoler i Bødalen.

Les flere lederartikler her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken