Gå til sidens hovedinnhold

"Viktig å fange opp befolkningens engasjement"

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En sterk lokaldemokratiordning er en av de viktigste bærebjelkene i den nye kommunen, er det noen som hevder – med rette. Vi snakker om kommunesammenslåingen av Røyken, Hurum og Asker, og arbeidet med å etablere en god ordning for et godt lokaldemokrati er godt i gang i Delprosjekt politisk organisering (PO). To lokalpolitikere fra Hurum tar i dagens utgave av RHA til orde for at lokalbefolkningen bør involveres mer i dette arbeidet.

Sammen med flere politikere fra alle tre kommuner og sammen med Nærgruppa for lokaldemokrati i nye Asker, inviterer de til folkemøte mandag 7. mai, og mener at dette er en måte å involvere befolkningen på.

Les også: Klager på manglende informasjon om åpent møte

Arbeidet med å etablere et nytt lokaldemokrati og finne en ordning som fungerer på en god måte for alle, er svært omfattende. Ikke desto mindre er det viktig at det blir gjort et grundig og godt arbeid. Med en større kommune og med sentralisering av ansvar og oppgaver, er det enda viktigere at de ulike områdene i den nye storkommunen får en viss selvråderett og i det minste påvirkningskraft.

Arbeidet startet bra da alle de tre kommunestyrene var samlet til møte i Asker i februar. Her ble politikerne delt inn i grupper som jobbet med en rekke spørsmål om den nye lokaldemokratiordningen og politisk organisering. Resultatet er lagt fram for PO som jobber med temaet, og er fortsatt under behandling.

Les flere lederartikler her

Engasjementet blant folket er stort når det gjelder sammenslåing av de tre kommunene. Det så vi da nye Asker ba om forslag til nytt kommunevåpen. Rundt 2 000 forslag kom inn. PO jobber videre med prosjektet og skal ha sitt neste møte 22. mai. Det betyr at det i mellomtiden har vært et viktig folkemøte som PO bør delta på og lytte til. Det er helt nødvendig å ta befolkningens engasjement på alvor. Det har administrasjon og politikere i nye Asker vist at de har gjort tidligere, og det tror vi ganske sikkert at de gjør også denne gangen.

Kommentarer til denne saken