"Vi håper - og har en viss tro på - at hun kan ha rett"

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER:Kommunestyrene i Røyken og Hurum hadde begge møte tirsdag kveld, og begge fikk besøk av leder for Røyken og Hurum lensmannskontor, Sigrid Andreassen, som orienterte om prosessen med å innlemme halvøya i Oslo politidistrikt og hvordan polititjenestene vil bli i den nye storkommunen Asker.

Det arbeides med dette innad i politiet - et arbeid som startet for alvor i sommer og hvor det skal komme en anbefaling fra politiet i januar neste år. Innen den tid skal kommunestyrene komme med sine høringsuttalelser - det samme skal fellesnemnda for nye Asker.

Les også: Politiet: – Ikke slipp dem inn

Andrassen fortalte blant annet at det allerede er bestemt at det vil fortsette å være en politiavdeling for Røyken og Hurum lokalisert i Røyken som i dag. Men på spørsmål fra politikerne om hvor mange ansatte som vil bli igjen i Røyken, kunne ikke Andreassen svare konkret.

Vi forstår at politikerne er opptatt av politiets tilstedeværelse på halvøya. Opp gjennom årene har det vært to lensmannskontorer - ett i hver kommmune inntil for noen år side - og de som har ledet disse kontorene har gjort det på et god og trygg måte for innbyggerne. De fleste har et forhold til lensmannskontoret, eller lensmannen.

Les også: Næringslivsloggen 12. november

Lensmannen - som forøvrig også er en umoderne stillingstittel - er dessverre på vei ut. Politiet sier selv at prosessen er positivt at vi nå skal få et mer effektivt politi med færre generalister og flere spesialister, i tillegg til et enda mer operativt politi.

Andreassen virket å være veldig åpen i sitt foredrag for lokalpolitikerne, og hun sa også at de ansatte ved lensmannskontoret i Røyken - som hun sa hun er meget stolt av - også er positivt innstilt til den nye ordningen der Røyken og Hurum går inn i Oslo politidistrikt i forbindelse med kommunesammenslåingen.

Vi håper - og har en viss tro på - at hun kan ha rett.

Flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags