Vanskelig å stoppe

UTVIDER: Utvidelsen av Røyken Næringspark med 450 mål møter motstand.

UTVIDER: Utvidelsen av Røyken Næringspark med 450 mål møter motstand.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I lengre tid har det vært foreslått å utvide Røyken næringspark på Follestad med 450 mål. Forslaget har vært behandlet flere ganger og vært ute på høring. I siste kommunestyremøte var detaljreguleringen for det nye området til behandling, og det endte med at de folkevalgte stilte en rekke krav til REAS som skal bygge ut området når det gjelder blant annet klima- og energitiltak, visuelle effekter ved bygninger og så videre. I tillegg ble to områder opp mot toppen av det nye området tatt ut av planen, slik at området ble noe mindre enn foreslått.

Da næringsparken på Follestad ble etablert for mange år siden, var egentlig den største avgjørelsen tatt. Den gang valgte politikerne å bruke et av de flotteste tomtearealene på halvøya til næring – næring som faktisk ikke bidrar med så veldig mange arbeidsplasser, fordi det er regulert til logistikk og lager.

Les også: Fikk begrenset utvidelsen av næringsparken: - Slett ingen miljøseier

Hovedargumentet for å legge næringsparken til dette arealet var den gang nærheten til riksvei 23 og tilgjengeligheten som veien gir til feltet. Utbyggingen har for så vidt vært en suksess, og derfor har behovet for en utvidelse allerede meldt seg.

Da planen var ute på høring tidligere i år, kom det fram et stort engasjement blant befolkningen. Den nye planen ville legge beslag på en stor del av Årosmarka, og protestene kom også tydelig fram blant politikerne i kommunestyret i Røyken sist uke.

Spesielt to politikere jobbet hardt for å redusere utvidelsen av næringsparken. Espen Hansen Aspås (Frp) og Hanne Lisa Matt (MDG) fikk gjennomslag for blant annet argumenter og forslag om reduksjon i arealer. All ære for godt lokalpolitisk håndverk til dem begge, og honnør til politikerne som fulgte dem.

Å stoppe utviklingen av næringsparken på Follestad helt, ville vært svært vanskelig. Å utsette saken ville heller ikke vært noen stor seier. Da ville vi antagelig sett at nye Asker foretar utvidelsen ved neste korsvei – kanskje uten å begrense området, slik det ble gjort nå.

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken