Spennende møte i dag

IKKE: Rortunets planer skal ikke opp til behandling, men vil likevel bli diskutert i formannskapet i dag.

IKKE: Rortunets planer skal ikke opp til behandling, men vil likevel bli diskutert i formannskapet i dag.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER:I dag blir det et omfattende møte i Røyken formannskap, siden det står ganske mange saker på sakslisten og mange av disse sakene er store og tunge.

I dag sikter vi spesielt til en del omtalte utbyggingssaker som skal opp til behandling. Utbyggingssaker både i Heggum/Jaksland, Engebråten, Slemmestad Store og Åros sør har vært diskutert flere ganger. I forrige uke ble det avholdt et dialogmøte mellom rådmannen og hans stab og politikerne i formannskapet. Hensikten var å skaffe en oversikt over alle plansaker og store byggesaker som er på gang i Røyken og hvilke av disse som skal prioriteres i tiden framover – både med hensyn til kapasitet på byggesaksavdelingen og planavdelingen i kommunen, og på bakgrunn av økonomisk kapasitet. I tillegg er det deler av kommunen som mangler infrastruktur til å ta imot det store antall boliger som er planlagt.

Bare på Spikkestad foreligger det prosjekter som tilsvarer over 1 000 nye boliger. Kommunen har ikke kapasitet til å sette i gang alle disse prosjektene med det første. Ikke bare fordi det er begrenset kapasitet hos byråkratene, men også fordi Fylkesmannen vil stoppe prosjektene på grunn av manglende avløps- og renseforhold.

Akkurat det siste er faktisk et tankekors for en forholdsvis rik kommune som Røyken, som er i kontinuerlig sterk vekst når det gjelder folketall. Kommunen burde antagelig vært bedre forberedt på denne utbyggingen, i hvert fall når det gjelder deler av kommunen.

Nå er store deler av kommunens ressurser rettet mot utbyggingen i Slemmestad sentrum. Både økonomisk og ressursmessig vil kommunen være sterkt bundet av denne utbyggingen i de nærmeste to årene. Derfor er det spennende å se hvordan det går når de store planene skal behandles i formannskapet i dag. Noen vil få et ubønnhørlig nei, andre vil få et klart ja, mens noen vil kunne bygge ut litt mer trinnvis.

Les flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags