Slike utvalg er en uting

VENTER: I Båtstø venter man fortsatt på at kommunen skal vedta en kommunedelplan.

VENTER: I Båtstø venter man fortsatt på at kommunen skal vedta en kommunedelplan.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDet er to svært aktuelle og til dels kontroversielle politiske saker i Røyken som har versert i lang tid, og som har resultert i at posisjonen – som består av Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti – har valgt å nedsette såkalte ad hoc-utvalg for å komme videre i saken.

Det gjelder for det første skoleutbygging i Bødalen. Før valget lovte posisjonen i Røyken at det skulle komme to nye skoler – til erstatning for Torvbråten og Sydskogen. Hver gang saken har kommet til politisk behandling, har den blitt sendt videre uten endelig avgjørelse, og sist ble det nedsatt et ad hoc-utvalg som skal se nærmere på kostnader og løsninger før det skal tas en endelig avgjørelse.

Den andre saken vi sikter til var oppe til behandling i formannskapet sist uke. Det gjelder kommunedelplan for Båtstø. Det er over et år siden kommuneplanen for Røyken ble vedtatt, men bare ikke for Båtstø-området. Her har det tydeligvis vært vanskelig å utarbeide en plan som kan vedtas, og i formannskapsmøtet sist uke vedtok posisjonen igjen å sette ned et ad hoc-utvalg i håp om at sakne skal komme tilbake til politisk behandling igjen utpå nyåret.

Ad hoc-utvalget ble nedsatt mot stemmene fra Ap, Frp og MDG. Spørsmålet fra Børre Pettersen (Ap) om det er i ferd med å gå sport i dette med nedsettelse av ad hoc-utvalg, er betimelig. Han har nemlig helt rett i at å flytte store, tunge, viktige saker over i ad hoc-utvalg veldig ofte er ensbetydende med å flytte behandlingen lenger bort fra det offentlige rom.

En grunn til å etablere et ad hoc-utvalg er som oftest når en organisasjon eller kommune ønsker å løse et problem, men ikke har et passende utvalg for å håndtere det.

Les flere lederartikler her.

Jubile i jubileet: Redaktør Svein Ove Isaksen.

Jubile i jubileet: Redaktør Svein Ove Isaksen.

Hvis posisjonen i Røyken mener at ikke hovedutvalgene eller formannskapet kan løse de flokene som ligger i saken om nye skoler i Bødalen og for Båtstø-planen, så er det i bunn og grunn en fallitterklæring og en sterk undervurdering av det politiske systemet i Røyken.

Svein Ove Isaksen

Ansvarlig redaktør/daglig leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags