Gå til sidens hovedinnhold

Skal vi godta dette?

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I torsdagens utgave av Røyken og Hurums Avis bringer vi en gripende historie om en gutt fra Røyken som på en iherdig og tapper måte slet seg gjennom seks år på Frydenlund skole, der han ble mobbet med jevne mellomrom. Moren til gutten står fram i intervjuet, noe som er vel overveid. Hun ønsker at denne historien skal komme ut i en tid der det er mange mobbesaker i nyhetene og hvor myndighetene hevder de skal prioritere tiltak for å fjerne all mobbing.

  • Les også: Hvordan kan du som mor ikke vite at ditt barn mobber?

Historien vår er kompleks. Sett fra guttens side kan vi bare forestille oss hvordan dette har vært. Sett fra foreldrenes side har det vært tøft og selv forteller de at det hele har fortont seg som en kamp mot skole og skolemyndigheter i Røyken. Slik vi oppfatter saken, så er det på det rene at denne gutten ikke har fått den hjelpen han burde ha fått.

Heldigvis går han i dag på en annen skole i Hurum – en privatskole, der han trives og har det bra. Vår historie har faktisk en lykkelig slutt, ved at gutten i dag er blitt seg selv igjen og foreldrene har fått tilbake den gode gutten de nesten hadde glemt at de hadde.

Skolemyndighetene i Røyken har kommet med tilsvar i saken. De hevder at de har gjort alt etter boka og at gutten har fått tilbud om den hjelp han trenger.

De hevder også at foreldrene har fått anledning til å legge fram saken sin en rekke ganger, både for skolen, skoleadministrasjonen og politikerne som for kort tid siden avslo foreldrenes søknad om skolepenger.

Les flere lederartikler her

Det er absolutt ikke noe poeng i å dele ut skyld i denne saken. Kanskje har skolen og de lokale skolemyndighetene gjort alt riktig. Hva vet vi? Det vi imidlertid kan slå fast er at den jobben de har gjort ikke har virket når det gjelder gutten i vår historie.

Og det burde være et tankekors og en vekker for både skolemyndighetene og politikerne i Røyken at det faktisk kan gå seks år før man klarer å løse en slik alvorlig mobbesak. Ekstra ille er det faktisk når vi i vår historie kan lese at det var gutten selv som til slutt satte ned foten, og foreldrene som gjennomførte det eneste riktige tiltaket som kunne redde situasjonen – å få gutten ut av mobbehelvetet.

 

Fine ord og tunge dokumentbunker er ikke godt nok i kampen mot mobbing. Vanskelige saker må følges opp og politikerne må sørge for at det er penger til å ta seg av slikt i Røyken heretter.

Svein Ove Isaksen

Ansvarlig redaktør/daglig leder

Kommentarer til denne saken