Gå til sidens hovedinnhold

Rett og slett en stor suksess

Artikkelen er over 3 år gammel

LEDER: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da kommunestyret i Røyken var samlet til møte sist torsdag, slapp styreleder i Røykenbadet KF (kommunalt foretak), Jens Lillegraven, til med informasjon om Røykenbadet. Snart er det ett år siden badet ble åpnet – et bad som ble 50 millioner kroner rimeligere enn antatt, men som likevel er den største investeringen Røyken kommune har gjort noen gang.

I sin nøkternhet budsjetterte Røykenbadet med om lag 50 000 besøkende i løpet av det første året. Det er kjent fra før at dette tallet ville komme til å bli knust. I kommunestyret kunne Lillegraven fortelle at man i løpet av 2017 sannsynligvis kommer til å passere 200 000 besøkende på Røykenbadet.

Les også: Dobbelt så høyt besøk som antatt på Røykenbadet

Da opplevde vi noe som egentlig er en sjeldenhet, at det applauderes i kommunestyresalen. Men det var fortjent applaus, for det er unektelig jobbet godt på Røykenbadet i det første året. Ikke bare har det blitt en møteplass for folk i alle aldre. Det er også et sted der man har samlet mange av kommunens tjenester innen helse og velvære. I tillegg er det et topp moderne treningssenter, og åpningstidene er absolutt vide nok til å fange opp en stor brukergruppe.

Les også: Ni av ti 4.-klassinger klarer svømmemerke

Besøket er veldig bra, og det har ført til høyere inntekter enn forventet. Men mer besøk fordrer også mer bemanning, slik at kostnadene også er høyere enn budsjettert. Totalt sett leverer Røykenbadet KF sannsynligvis et overskudd på rundt fire millioner kroner i 2017. Da klarer de å levere på overskuddskravet som kommunestyret la for dagen da det hele startet. Et bidrag på to millioner skal betales til kommunen, og det blir ikke noe problem dette året.

Les flere lederartikler her

Dette utbyttekravet øker imidlertid fra år til år, og selv om badet så langt i høyeste grad kan kalles en suksess, er det ingen automatikk i at det blir enkelt å levere i årene som kommer. Så langt er det imidlertid gjort en meget bra jobb, og Røykenbadet er blitt det treffstedet vi håpet og det lokale folkehelseprosjektet vi trodde på.

Gratulerer!

Kommentarer til denne saken