Reaksjonen fra de tillitsvalgte i VIVA er forståelig

TILLITSVALGTE: De ansatte i VIVA IKS føler seg så langt tilsidesatt i kommunesammenslåingen.

TILLITSVALGTE: De ansatte i VIVA IKS føler seg så langt tilsidesatt i kommunesammenslåingen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER:I forrige uke skrøt vi på denne plass av de ansattes organisasjoner i de tre kommunene Røyken, Hurum og Asker i forbindelse med jobben de har gjort så langt i arbeidet med å slå sammen de tre kommunene. Vi står ved det som ble skrevet. De ansatte har vist en holdning som inspirerer til samarbeid.

Blomsten til de ansatte i kommunene avstedkom imidlertid en reaksjon fra ansatte i det interkommunale selskapet VIVA som har ansvaret for vei, vann og avløp i Røyken, Hurum og Lier. Fellesnemnda for nye Asker har vedtatt at den nye storkommunen skal legge disse kommunaltekniske tjenestene innenfor basisorganisasjonen. Det betyr at VIVA vil bli avviklet som IKS. Det er i dag ca. 100 ansatte i VIVA, og da de så at de ansatte i kommunene var fornøyd med behandlingen de har fått, kom reaksjonen fra de ansatte i selskapet.

De ga i et oppslag i RHA sist uke klart uttrykk for at de føler seg tilsidesatt i prosessen – så langt. De krever å bli behandlet på samme måte som de ansatte i kommunene. Mange av dem som er ansatt i VIVA i dag kommer fra stillinger i Røyken eller Hurum kommuner, og gikk til VIVA da selskapet ble opprettet i 2015.

Reaksjonen fra de ansattes tillitsvalgte i VIVA er forståelig. Det vil alltid oppstå spørsmål og tilhørende usikkerhet i slike prosesser.

Vi velger likevel å tro at svaret de ansattes representanter fikk fra rådmann Lars Bjerke i nye Asker i samme reportasje i RHA, er ganske beroligende. Budskapet fra ledelsen er nemlig at ingen vil miste jobbene sin som følge av kommunesammenslåingen, og dessuten er den nye kommunen i så markant vekst at det i årene framover faktisk vil være behov for flere ansatte enn det er i de tre kommunene til sammen i dag. Det er også bebudet en sterkere involvering av de ansatte i selskapene i de nærmeste ukene, og det er tydeligvis helt på sin plass.

Vi tror og forutsetter at den videre prosessen vil berolige ansatte i selskaper som VIVA.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags