#metoo - la oss ta i et tak lokalt!

DIN HISTORIE: På et enkelt spørreskjema på rha.no kan du dele din #metoo-historie. Helt anonymt om du ønsker.

DIN HISTORIE: På et enkelt spørreskjema på rha.no kan du dele din #metoo-historie. Helt anonymt om du ønsker.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER: 

Røyken og Hurums Avis inviterer deg nå til å dele din #metoo-historie med hele Norge. Emneknaggen #metoo løsnet en internasjonal lavine etter at skuespilleren Alyssa Milano brukte den i en melding på Twitter som hun la ut 15. oktober 2017. Der oppfordret Milano andre kvinner og menn som også hadde vært utsatt for seksuell trakassering, å svare på hennes tweet med #metoo. Twittermeldingen kom etter at flere kvinnelige skuespillere tidligere samme måned hadde anklaget den amerikanske filmmogulen Harvey Weinstein for voldtekt, trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet. I Norge har det siden, i likhet med hele verden, florert med «#metoo-historier. Felles for dem er at dem er at de i all hovedsak handlet om mektige menns overgrep og trakassering av kvinner i media, næringsliv, kulturfeltet eller i politikken. Altså ikke kvinner flest.

Nå spør RHA – kvinner og menn på hele halvøya – om din «#metoo-historie». Og det er ikke bare RHA som gjør dette. Amedia-aviser over hele Norge gjør det samme sammen med Nettavisen. Målet er få hele Norge i tale. Vi vil gjennom å spørre folk flest om hva de har opplevd, forsøke å gi et svar på hvilket omfang #metoo har. Og la oss være krystallklare om hva vi spør om: #Metoo handler om seksuelle overgrep, trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet basert på ulikhet i maktforhold. Det kan være mellom gjennom forholdet mellom lærer og elev, sjef og ansatt, politi og pågrepet. I det hele tatt ulikt styrkeforhold.

Så tenker du kanskje at det har vært nok #metoo i norsk media i det siste. Mulig det, men vi synes det er viktig å følge opp dette også lokalt og på rha.no finner du nå en spørreundersøkelse du kan benytte helt anonymt. Her svarer du på noen få spørsmål og legger inn kontaktinfo kun hvis du ønsker at vi skal kontakte deg.

La oss ta i et tak nå! Spørreskjemaet finner du her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags