I tirsdagens utgave av Røyken og Hurums Avis bringer vi en artikkel om et søskenpar som gjør en helt spesiell innsats for at alle skal få det fint i jula. Det er Unn Cecilie Raastad som er initiativtaker, og sammen med broren Espen Jørgensen har de bestemt seg for å lage til en julaften for alle som ønsker å markere dagen sammen med andre mennesker. Det er nemlig en kjent sak at det er mange rundt om i landet som ikke har noen å feire julen sammen med. Sånn sett er initiativet fra søskenparet prisverdig.

– Vi bestemte vi oss for å lage en julaften hvor alle kan komme og ha det hyggelig og spise sammen med oss. Vi spør ikke noen om hvorfor, sier Raastad til RHA. Hun forteller at ideen oppsto under julaftenfeiringen for et år siden, da hun satt sammen med sin egen og sin brors familie.

Les også: Løp for livet på ROS Arena

Én ting er det flotte initiativet som søskenparet har tatt. De andre som også er svært hyggelig, er at nærmiljøet har stilt opp i stor grad. I sitt arbeid med å samle inn midler, har de møtt det de karakteriserer som en utrolig god respons, og mange har sagt ja til å bli med å sponse kvelden. Det hele har faktisk utviklet seg til å bli en skikkelig dugnad basert på frivillighet.

Lokalt næringsliv i Røyken har stilt opp med mat og ulike varer, og velvilligheten har vært stor. Røyken kommune har også fått øynene opp for dette lille prosjektet som ikke er så lite lenger. Frivilligsentralen har gitt 5 000 kroner i oppstartstilskudd og det er bevilget 10 000 kroner fra frivillighetsfondet. Frivilligsentralen blir en støtte, og skal hjelpe til med kontaktnett og også trykke opp invitasjoner.

Les flere lederartikler her

Det er bare å bøye seg i det berømte støvet og takke for et flott initiativ. Slik medmenneskelighet ser vi ikke for mye av i dagens samfunn. Desto mer gledelig er det å registrere at medmenneskeligheten, dugnadsånden og frivilligheten lever i beste velgående på halvøya.