Mange store planer, og noen stopper opp

VENTE: Utbyggerne i Høymyråsen ved Rustadveien må trolig vente med sitt prosjekt på 300 boliger.

VENTE: Utbyggerne i Høymyråsen ved Rustadveien må trolig vente med sitt prosjekt på 300 boliger.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER:Røyken kommune er en kommune i sterk vekst. Som vi har påpekt på lederplassen mange ganger tidligere, er det krevende å være en kommune i vekst. Det er selvsagt positivt på de fleste måter at en kommune er i vekst, men det krever at kommunen hele tiden bygger ut det kommunale tjenestetilbudet i takt med behovet. Det gjelder skole, helsevesen og ikke minst regulering og tilrettelegging for utbygging til bolig- og næringsformål.

I det siste har vi sett at flere utbyggingsprosjekter har møtt på byråkratisk motstand i den forstand at kommunen ikke har god nok kapasitet når det gjelder vann- og avløpssystem.

Særlig på Spikkestad og i området rundt har det vært oppe i dagen flere prosjekter som i utgangspunktet er klare til å gå i gang, men som ikke får tillatelser og nødvendige godkjenninger fordi det ikke er god nok kapasitet på vann og avløp.

Samtidig har vi sett at en stor utbyggingsavtale for Slemmestad sentrum er i havn, og denne vil kreve en svært stor del av kommunens ressurser og økonomiske midler i de nærmeste to-tre årene.

Til og med andre boligprosjekter i Slemmestad-området må trolig settes på vent, fordi det kreves rekkefølgebestemmelser når det gjelder infrastruktur og fordi kommunen ikke har råd til å følge opp så mange store og små prosjekter samtidig. Et eksempel er planene om et sted mellom 200 og 300 boliger i Høymyråsen ved Rustadveien, som nå etter all sannsynlighet vil bli lagt på is av nevnte årsaker.

Les flere lederartikler her

Dette er et tankekors, og kommunens ansvarlige politikere må ta problemstillingen på alvor. Utfordringen er omfattende og griper dypt inn i den videre utviklingen av Røyken kommune. Tilrettelegging for vekst er et anliggende som må høyt opp på agendaen når nye Asker kommune blir en realitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags