Konkret og konstruktivt fra politikerne

RUSTE OPP: Rustadveien bør rustes opp, og politikerne i Røyken er villige til å strekke seg langt.

RUSTE OPP: Rustadveien bør rustes opp, og politikerne i Røyken er villige til å strekke seg langt.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederHovedutvalg for klima, miljø og samferdsel i Røyken samlet seg om et enstemmig og viktig vedtak i sitt første møte etter ferien.

Det dreier seg om Buskerud fylkeskommunes Samferdselsplan for perioden 2018 – 2021 hvor det ligger en rekke tiltak som skal gjennomføres i perioden.

Samferdselspolitikerne fra samtlige partier i utvalget sier imidlertid at de ikke er fornøyd med tempoet i arbeidet med veiutbedringer og bygging av gang- og sykkelveier langs fylkesveiene i kommunen. Derfor har de samlet seg om en omfattende uttalelse i forbindelse med at fylkeskommunens samferdselsplan er ute på høring.

Les flere lederartikler her

Utvalget ber for det første om at Rustadveien, det vil si fylkesvei 205 mellom Heggedal og Slemmestad, rustes opp til å tåle busstrafikk. Veien er i en svært dårlig forfatning sett opp mot busstrafikk i dag, og utvalget mener det er på høy tid at noe gjøres. Veistrekningen er spesielt viktig med tanke på matebusser både til Heggedal stasjon og til hurtigbåten som anløper Slemmestad.

Les også: 70 folkevalgte skal avholde 70 møter

I tillegg ber utvalget i Røyken om at det blir fortgang i byggingen av sykkel- og gangveier langs fylkesveiene. Spesielt peker de på at det er et skrikende behov for sykkel- og gangvei på strekningen mellom Midtbygda og Bødalen.

Og lokalpolitikerne nøyer seg ikke med dette. Utvalget inviterer fylkeskommunen til å forsere arbeidet med nevnte prosjekter ved å lokke med økonomiske løsninger. De foreslår at Røyken kommune kan forskuttere investeringene for å komme i gang med utbedringene tidligere.

Les også: Villa Malla vil selge pølser på brygga

Saken skal opp i formannskapet i Røyken torsdag kveld, og da bør politikerne rose utvalget som har kommet opp med konkrete og konstruktive vedtak. Det er uten tvil behov for at noe blir gjort, og nå kan formannskapet legge makt bak krave, slik at fylkeskommunen svarer positivt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags