Her må vi bli enige, sier politikerne. Må de egentlig det?

KREVENDE? Ordfører Eva Norén Eriksen (H) kan få det tøft hvis hun må ha et enstemmig kommunestyre.

KREVENDE? Ordfører Eva Norén Eriksen (H) kan få det tøft hvis hun må ha et enstemmig kommunestyre.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDER: - Dette blir et krevende møte, ordfører, for her må vi rett og slett bli enige, sa Børre Pettersen (Ap) da formannskapet i Røyken sist uke diskuterte framtidig organisering av kommunaltekniske tjenester og eiendomsforvaltning i nye Asker kommune. Kommunestyret skal nemlig uttale seg i sakens anledning før fellesnemnda tar stilling til om nye Asker kommune fortsatt skal delta i vann-, vei- og avløpsselskapet VIVA, om Røyken Eiendom AS (REAS) skal fortsette som eget selskap og så videre. Til slutt skal fellesnemnda bestemme hvordan det hele skal organiseres.

Les også: Fersk rapport foreslår å avvikle REAS

I formannskapets møte i Røyken hørtes det ut som de fleste politikerne var enig i betraktningen fra Pettersen om at kommunestyret må bli enstemmige i denne saken. Men må de egentlig det?

Det er riktig at fellesnemnda, hvor det sitter politikere fra alle tre kommuner og fra flere politiske partier, i enhver sak må bli enige. Konsensus, kalles det. Men vi har ikke opplevd at det har vært noe krav om full enighet i saker som skal behandles i et kommunestyre. Det skal derfor bli spennende å se om det blir lagt fram en hjemmel for å kreve enighet i kommunestyremøtet, og om det i så fall oppnås enstemmighet når det behandles i kveld.

Les også: Nye Asker-rådmannen foreslår å legge ned REAS og Viva

Eller er det bare politikerne i Røyken som synes det vil ta seg best ut om man er enige i en så stor og viktig sak når de skal avgi uttalelse til fellesnemnda?

Det er selvsagt riktig at saken er omfattende og viktig, og det kommer helt sikkert til å bli en grundig debatt om saken i kommunestyret i kveld, men etter vår mening må kommunestyret opptre som de alltid gjør, debattere saken og deretter stemme over den. Flertallet bestemmer hvilken uttalelse som skal sendes til fellesnemnda. Slik fungerer demokratiet og slik kommer nyansene og uenigheten i saken tydelig fram. Slik bør det være i Røyken kommunestyre også. Fellesnemnda tåler det.

Flere lederartikler her

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags