Her er Røyken en av de aller første kommunene i landet

FORNØYD: Kommunalsjef Tone M. Svenkerud i Røyken kan være fornøyd med nytt ferdighetssenter.

FORNØYD: Kommunalsjef Tone M. Svenkerud i Røyken kan være fornøyd med nytt ferdighetssenter.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På et viktig område er Røyken kommune i førersetet her i landet når det gjelder helsearbeid. I forrige uke åpnet nemlig et ferdighetssenter for helsearbeidere.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Røyken er en av de aller første kommunene i landet med et slikt senter. Prosjektet kommer som et resultat av blant annet samhandlingsreformen, og en prosjektgruppe med representanter fra Bråset bo- og omsorgssenter, legevakta og hjemmetjenesten har utarbeidet konseptet.

Dette ferdighetssenteret har som hensikt å gi alle helsearbeidere i kommunen mulighet for å øve på ulike typer behandling, slik at de kan bli tryggere i det praktiske arbeidet med forskjellige mennesker.

LES OGSÅ: Mye helse i felles hus

Her kan helsepersonell øve seg på helt grunnleggende omsorg som å skifte kateter, vask og stell av pasienter. Men det er også mer avanserte oppgaver. Sykepleiere kan eksempelvis øve på bruk av intravenøst utstyr og de kan trene realistisk på hjerte- og lungeredning. Det finnes dukker som responderer på oppgavene som blir utført. Det er med andre ord et topp moderne læringssenter som helt sikkert vil komme til nytte for alle som jobber i helsetjenesten.

LES FLERE LEDERARTIKLER HER

På sikt er målet at alle ansatte i kommunens legevakt, sykehjem og hjemmetjeneste skal gjennom en obligatorisk øvelse på senteret – det gjelder både lærlinger, assistenter og faglærte.

Ferdighetssenteret er et prosjekt som Røyken kommune kan være stolte av. Det er nemlig ikke bare de ansatte innen helsearbeid som drar nytte av dette. Prosjektet kommer pasientene til gode gjennom bedre stell og sikrere behandling i det daglige.

Redaktør Svein Ove Isaksen.

Redaktør Svein Ove Isaksen.

Det gir en trygghet for pasienten å både vite og føle at helsearbeiderne kan jobben sin. Og selvsagt må det være en trygghet for de ansatte å ha øvd seg før de skal ta seg av hver enkelt pasient.

Gratulerer med et nyttig, målrettet og ikke minst framtidsrettet prosjekt, Røyken kommune!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken