Ett nummer hele døgnet

NYTT NUMMER: Fra torsdag 5. januar er det telefonnummer 32 22 58 00 som gjelder døgnet rundt om du skal kontakte Viva. Illustrasajonsfoto

NYTT NUMMER: Fra torsdag 5. januar er det telefonnummer 32 22 58 00 som gjelder døgnet rundt om du skal kontakte Viva. Illustrasajonsfoto

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

VIVA IKS – er i ferd med å bli et velkjent begrep for alle som bor i Røyken, Hurum og Lier kommuner. Forkortelsen står for Vestviken interkommunale vei-, vann- og avløpsselskap. IKS står for interkommunalt selskap. Det eies av Røyken, Hurum og Lier kommuner og utfører offentlige tjenester for eierkommunene.

Selskapet har faktisk ansvaret for all forvaltning, planlegging, utbygging, drift og vedlikehold av offentlige vann- og avløpsanlegg. VIVA IKS ble etablert i 2014 med virke fra 1. januar 2015.

Fra tid til annen har det vanket kritikk av selskapet. Det dreier seg da som regel om enkeltsaker, der brukeren har en dårlig opplevelse av de tjenestene som VIVA IKS utfører. Når tilfellene er graverende, blir det ofte store oppslag og det kan over tid fort danne seg et bilde av at VIVA IKS ikke oppfyller sine oppgaver fullt ut.

I tillegg er det en spennende tid for det relativt nystiftede selskapet, i og med at to av eierkommunene, Røyken og Hurum, har vedtatt å slå seg sammen med Asker til én kommune. Hva som vil skje med VIVA i en slik prosess er det så langt helt umulig å si.

Men det man kan hevde i dag er i hvert fall at VIVA gjennom det siste året har jobbet bevisst med å bedre sitt renomme og at de på mange områder har lyktes med dette. Selskapet har gjennomført opplysningskampanjer og vært flinke til å markedsføre prosjekter de har gjennomført. I tillegg begynner hjemmesiden deres å bli ganske informativ. Det er viktig med god og fyldig informasjon fra et selskap som driver med offentlige tjenester som vi alle er avhengige av.

Det siste utspillet fra VIVA IKS er nyheten om at de har opprettet et telefonnummer man kan bruke for å komme i kontakt med selskapet. Nummeret kan brukes uansett hva henvendelsen gjelder og det kan benyttes hele døgnet.

Redaktør Svein Ove Isaksen.

Redaktør Svein Ove Isaksen.

Dette er en god service for brukerne, men er også et tiltak som kan bidra til at selskapets mannskaper kommer tidligst mulig ut til eksempelvis vannlekkasjer som er viktig å få stoppet raskt. Selskapet kan benytte sine ressurser på tvers av kommunegrensene og kanskje til og med jobbe enda mer effektivt. Om vinteren vil nummeret også fungere som brøytevakt.

Jo, dette er bra, VIVA. Og nummer du kan benytte er 32 22 58 00.

Svein Ove Isaksen

Ansvarlig redaktør/daglig leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags