Gå til sidens hovedinnhold

En liten skjærmyssel

Artikkelen er over 2 år gammel

LEDER: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å slå sammen tre kommuner er en enormt stor prosess. Det er over 6 000 ansatte i de tre kommunene Røyken, Hurum og Asker, og det er ulike organisasjoner og kulturer som skal smeltes sammen – og alt skal skje etter lover og regler og selvsagt også så skånsomt som mulig. I tillegg skal det skje raskt. Sammenslåingen skal være klar 1. januar 2020, og det er en dato som faktisk ikke er langt unna – sett i denne sammenhengen.

Det er nok også hovedårsaken til at det kan bli noen små glipper og uenigheter. Vi må faktisk si at arbeidet med sammenslåingen så langt har gått veldig bra, og overalt hvor vi har vært har stemningen og samarbeidsånden vært god.

I siste møte i fellesnemnda oppsto imidlertid en skjærmyssel. Hurum-politikerne uttrykte stor frustrasjon over saken om prinsippene for lokalisering av ulike administrative og tjenesteproduserende enheter i den nye kommunen. Eller sagt med andre ord; hva skal dagens rådhus inneholde etter 1. januar 2020?

Les også: Hurum-politikerne i fellesnemnda ble frustrerte

Det er viktig at Hurum-politikerne, som egentlig fikk støtte av mer eller mindre hele fellesnemnda, tør å stå fram når det dukker opp saker på denne måten. I Hurum følte man nemlig at de foreløpige planene som er framlagt for bruk av rådhusene, ikke tar nok hensyn til Hurum. Ett av argumentene som kom opp er svært treffende, nemlig at det faktisk er lettere å komme seg fra Asker til Hurum enn omvendt. Kjører man mot Hurum, kjører man også mot køen, og skal man fra Hurum mot Asker er det faktisk svært dårlig tilbud når det gjelder kollektivtransport. Dette er et poeng fellesnemnda bør ta med seg inn i diskusjonen når det gjelder flere tema i kommunesammenslåingen.

Les også: På Sydskogen bygges det i det stille

Etter hva vi har sett av planene for organiseringen av den nye kommunen, er det ikke mange av de 6 000 ansatte som trenger å flytte på seg. Og av de planene som foreligger, vil vi tro at det legges opp til en bruk av rådhuset i Sætre som er til nytte for innbyggerne og som gir arbeidsplasser i Hurum. At dette så langt ikke er kommunisert godt nok ut til de det gjelder, er selvsagt ikke bra.

En god kommunikasjonsstrategi er viktig for å nå fram med et godt budskap. Og så vet vi selvsagt at det aldri er mulig å gjøre alle hundre prosent til lags i en slik sak.

Flere lederartikler her

Kommentarer til denne saken