Alt er mye enklere når det er lett

GLAD: Marianne Holen i RfD er glad for at flere bruker gjenvinningsstasjonen på Follestad.Foto: B Elmung

GLAD: Marianne Holen i RfD er glad for at flere bruker gjenvinningsstasjonen på Follestad.Foto: B Elmung

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerGjenvinningsstasjonen på Follestad i Røyken er en av landets mest moderne. Det nye anlegget ble åpnet høsten 2015, og var Røyken-ordfører Eva Norén Eriksens aller første offisielle oppdrag med ordførerkjedet rundt halsen. Hun klippet snoren på et anlegg som i ettertid har vist seg å være en stor suksess.

Flere lederartikler her

Det viser seg nemlig at anlegget blir brukt langt mer enn før. Det nye leveringssystemet har gjort det enklere for publikum å kvitte seg med sitt avfall. Sorteringen er enklere og dessuten er det gratis for alle fastboende og hytteeiere. Man kan til og med velge hvilke av de sju stasjonene i Drammensregionen man vil benytte.

LES OGSÅ: – Jeg kaster mer når det er så enkelt

Antall brukere av gjenvinningsstasjonen på Follestad har økt med 20 prosent siden den reåpnet i 2015. Per i dag er stasjonen i Røyken den tredje største av de sju som Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) tar hånd om.

I 2016 ble det registrert 65 000 besøk på stasjonen. Og mens bruken av Follestad øker, går bruken noe ned på Lindum i Drammen. Stasjonen i Hokksund og Lier har også flere brukere enn før, ifølge kommunikasjonssjef Marianne Holen i RfD.

LES OGSÅ: Ticon kjøper 35 mål i Røyken Næringspark

Det nye anlegget på Follestad er et bevis for at effektiv og riktig tilrettelegging øker folks vilje og evne til å spare miljøet. Det er for lengst dokumentert at sortert avfall gir materialer til gjenbruk som igjen bidrar til mindre forbruk av nye materialer. Avfallet blir rett og slett til nye råvarer. Et godt eksempel er gjenvinning av metaller. Å gjenbruke metall krever kun fem prosent energi sammenliknet med å lage nytt metall.

Redaktør Svein Ove Isaksen.

Redaktør Svein Ove Isaksen.

Så dagens lille blomst går til lokalbefolkningen som rett ut sagt er blitt flinkere til å bruke gjenvinningsanlegget. De kvitter seg med søppel, kildesorterer det og sparer miljøet.

For det er nemlig slik at det aller meste her i livet er enklere når det er lett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags