Å heie på lokalavisa er viktigere enn noen gang

Det ble kakefest i RHA da opplagstallene  ble offentliggjort.

Det ble kakefest i RHA da opplagstallene ble offentliggjort.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er på tide å heie på lokalavisa.

Dette er en frase som har blitt brukt mye av RHA-folk de siste månedene. Avisbransjen er inne i tøffe tider. Annonsemarkedet skrumper noe inn samtidig som avisene jobber intenst med å gjennomføre et fornuftig og framtidsrettet digitalt skifte.

Ved siden av dette hører vi om en stadig økende grad av falske nyheter på nett. Spørsmålet er om leserne eller brukerne klarer å skille mellom hva som er fakta og hva som er falske opplysninger.

Les flere lederartikler her

Mange aviser gjennomfører drastiske tiltak for å møte utviklingen vi er inne i. For Røyken og Hurums Avis har det på ingen måte oppstått noen krisesituasjon. Avisen har nedbemannet gradvis de siste årene for å møte inntektsfallet på annonsemarkedet. I tillegg har vi ved hjelp av et oppegående konsern (Amedia) klart å gjennomføre kompetanseløft og innarbeidet nye måter å jobbe på, som gjør at vi er rustet til å møte den digitale utviklingen.

LES OGSÅ: RHA er opplagsvinner med rekordøkning

Et av de største bevisene for at RHA har lyktes så langt, kom i forrige uke, da de nye offisielle lesertallene og opplagstallene for landets aviser ble presentert. Her ser vi at lesertallene til RHA ligger på et stabilt nivå, mens opplaget øker kraftig. Økningen i opplaget i 2016 var på hele 13,4 prosent – en prosentvis økning som svært få aviser i Norge kan vise til. Ekstra gledelig var det at RHA har økning i papiravisopplaget. Den høye opplagsøkningen totalt skyldes for det meste en kraftig vekst i digitale abonnenter.

LES OGSÅ: RHA har nådd en milepæl

RHA er et eget aksjeselskap som eies av Amedia. RHA AS har gjennom de siste ti årene hatt solide overskudd og bygget opp en egenkapital på over 20 millioner kroner. Resultatet i 2016 ender på ca. 1,7 millioner kroner. Det står bra til med lokalavisa på halvøya.

Den økende oppslutningen om lokalavisa for Røyken og Hurum er svært gledelig. Vi ønsker å tro at det er et uttrykk for at befolkningen innser hvor viktig det er for demokratiet å ha en lokalavis i sitt område. En avis som kan være et våkent øye inn mot den lokale makta, en avis som kan speile alt det positive som skjer og en lokalavis som ivaretar ytringsfriheten for alle som har noe på hjertet.

Vi sender en stor takk til dere alle. Å heie på lokalavisa er viktigere enn noen gang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags