Prisverdig frivillighet

VERDIG: Bjørn Sundin ble tildelt Frivillighetsprisen og Sophia Blum Kulturprisen.Foto: Per Zaring

VERDIG: Bjørn Sundin ble tildelt Frivillighetsprisen og Sophia Blum Kulturprisen.Foto: Per Zaring

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I helgen har ordfører Monica Vee Bratlie i Hurum hatt det som må ha vært et utrolig hyggelig oppdrag. Hun delte nemlig ut Hurum kommunes frivillighetspris til Bjørn Sundin og kulturprisen til Sophia Blum. Utdelingen kom aldeles overraskende på prismottakerne, og det utløste en skikkelig helhjertet applaus fra en fullsatt sal i Hurum rådhus.

Les også: Nå må det fattes vedtak som setter fart i sakene

For over fem år siden åpnet Bjørn Sundin BjørnsBruktBod i Østre Strandvei 33 på Tofte på hobbybasis. Han tar imot bøker, DVD-er, CD-er, vinylplater og annet folk ikke trenger, og selger det videre. Minimalt med driftsutgifter gjør at det blir overskudd av salget, og det fine med konseptet til Sundin er at inntektene uavkortet går til gode formål både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Den driftige bruktselgeren har blant annet sendt penger til tsunamiofre i Japan, Fattighuset i Oslo, flere TV-aksjoner og en rekke lokale lag, foreninger og gode formål. Og hvis du tror at det er småpenger vi snakker om, tar du feil. Hittil har Bjørn Sundin delt ut over 300 000 kroner til gode formål. Slå den!

Les flere lederartikler her.

Årets kulturpris gikk også til en ildsjel som fortjener heder. Sophia Blum er utdannet musikklærer i Sverige og var i mange år organist i Hurum kirke, pianolærer i kulturskolen og dirigent for Hurum kirkes barnekor og blandakor. For 14 år siden var hun med på å starte damekoret Coro Angelico, som hun er dirigent for. I dag har hun også dirigentansvaret for koret Hudrimar. Blum bor i Oslo hvor hun jobber som kantor i Manglerud menighet.

Avstanden stopper henne ikke fra å følge opp i Hurum. Hver uke reiser hun til Hurum for å ta seg av alle koristene. Så klart fortjener hun en kulturpris!

Vi føyer oss inn i rekken av gratulanter til disse to prismottakerne. Slike mennesker gjør en viktig jobb for lokalsamfunnet og jobben de gjør er en pris verdig. For Sundins vedkommende er det faktisk folk på den andre siden av jordkloden som har nytt godt av hans gode veldedighet.

Svein Ove Isaksen

Ansvarlig redaktør/daglig leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken