La julefreden senke seg - uansett

Svein Ove Isaksen
Ansvarlig redaktør

Svein Ove Isaksen Ansvarlig redaktør

Av
DEL

LEDER: Asker kommune har gitt råd og veiledning i en vanskelig koronatid. Helsemyndighetene i landet og regjeringen har fortløpende fortalt oss hvordan vi på best mulig måte kan håndtere koronaepidemien. Faktisk, så har det ikke gått så aller verst i vårt lille land, sammenliknet med andre nasjoner.

Smitten er relativt høy i vår egen kommune Asker. Ifølge kommune-overlegen er det all grunn til å være årvåken. Situasjonen følges nøye fra dag til dag. Det høye smittenivået i vår kommune har vært stabilt over tid, og har ennå ikke vist tendens til å gå ned.

Koronapandemien har vært utfordrende for mange. Både for dem som er blitt våre nye hverdagshelter i helsevesenets frontlinjer og hver enkelt av oss som hver dag må ta små og store hensyn til det iltre viruset som ingen kan se. Jo flinkere vi er, jo lettere er det for lokalsamfunnet som helhet å møte smitten som stadig brer seg.

Dessverre er det tegn som tyder på at pandemien vil være med oss i lang tid framover. Det knyttes nå selvsagt stor spenning til hvordan vaksinen vil slå ut. Vil de som blir vaksinert være smittebærere? Vil vaksinen gi oss anledning til å vandre mer fritt i samfunnet igjen – kan den stagge viruset på en sik måte at vi igjen kan møtes oftere og i store sammenhenger?

Spørsmålene er mange, og har en helt spesiell betydning når vi nå går inn i julehøytiden. Julen er for de aller fleste tiden for varme, nærhet og sammenkomster. Familie og venner treffes gjennom julen. Vi besøker hverandre, spiser og hygger oss med god mat og godt drikke – ja, vi går til og med rundt juletreet, noen av oss.

Julen 2020 blir annerledes. Asker kommune har sagt at vi kan samles to ganger i løpet av julen med maks ti gjester i tillegg til husstanden. Det fordrer at man har plass nok til å overholde øvrige smittevernregler, som for eksempel å holde en meters avstand til enhver tid.

Mange besteforeldre må for eksempel fortelle sine barnebarn at de ikke kan få den vanlige juleklemmen. Situasjonen er rett og slett helt absurd, men slik må det være, skal vi makte å bekjempe et virus som plager hele kloden vår.

Vi må gjøre det beste ut av det, og tenke at det går mot bedre tider. La julefreden senke seg uansett.

En riktig god jul ønskes til alle fra RHA!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken