Spoonful Of Blues laget festkonsert for Røyken Bluesklubb lørdag i forbindelse med en litt forsinket markering av Røyken Bluesklubbs 20-årsjubileum.

Planen var å ha en storkonsert den 28. mars 2020. Flere band var allerede booket og festinnslag var planlagt. Det satte koronarestriksjonene en stopper for. Det ble en lang musikalsk pause. Høsten 2020 hadde bluesklubben to utsolgte konserter, og så kom en ny stopp.

Utsolgte konserter

Bluesklubben opplyser nå at konserthøsten 2021 har så langt vært en kjempesuksess med utsolgte konserter.

Også lørdag den 16. oktober ble en stor suksess, ifølge klubben. 130 konsertklare publikummere inntok Blues Café i Sekkefabrikken kulturhus for å være med på jubileumsfeiringen.

Det var publikumsfavorittene Spoonful Of Blues som sto på scenen og skapte feststemning i salen.

– Folk satt tett i tett og koste seg med musikk og venner. Bandet spilte låter fra egne album og ga publikum et sprudlende og musikalsk bluesshow, forteller bluesklubben.

Hyllest til styret

Det ble en minnerik overrekkelse av 20-årsgaven fra Norsk Bluesunion. Daglig leder Bitten Svendsen holdt en jubileumstale, som var en hyllest til klubbens mange styremedlemmer som jobber ivrig og idealistisk for at bluesmusikken skal ha en naturlig plass i nærmiljøet.

– Det er et stolt styre som har holdt det gående i 21 og et halvt år, sa Svendsen, til stor applaus fra publikum i salen.

Jubileumsmarkeringen passet ekstra godt med den første «ordentlige» konserten i bluesklubben etter at koronarestriksjonene ble opphevet, og konserten ble en musikalsk publikumssuksess.

Uten fast konsertscene

Røyken Bluesklubb, som ble stiftet i januar 2000, startet konsertårene på Gamle Slemmestad Pub. I 2013 ble Blues Café startet i Sekkefabrikken Kulturhus.

Bluesklubben skal arrangere konserter ut dette året og i januar, før de for første gang på 22 år står uten fast konsertscene. Nå håper de Asker kommune kan jobbe for å opprette et kulturelt og sosialt sted for alle som mister miljøet sitt i Gamle Slemmestad mens anleggsarbeidet foregår.